I beste dugnadsånd

Annonse

Med godt oppmøte og god organisering ble det gjort mye under vårdugnaden i skitrekket. Her demonteres platting for å klargjøre rivingen av den vannskadde varmestua.

For mange er det tid for den store vårdugnaden, og Steinan Skitrekk er intet unntak. En av de viktige oppgavene ved denne dugnaden var å klargjøre den gamle varmestua for riving i løpet av sommeren. Det skal etter hvert støpes ny såle slik at byggingen av ny varmestue kan starte i august. Og planene stopper ikke der.

God organisering

For å lykkes med å gjennomføre en dugnad er det alltid lurt å organisere seg godt for å få utført mest mulig. Her ble arbeidet delt inn i grupper av primus motor Halvor Bunkholt slik at det ikke ble for mange samlet på samme sted. Etter at det ble avdekket vannskader på den nåværende varmestua som er satt sammen av fem containere, er det nå avgjort at denne skal fjernes til fordel for nye fasiliteter. Her er det meningen at byggestart skal være mot slutten av sommeren. Med et godt oppmøte ble det gjort mye under de første dagene av vårdugnaden i skitrekket, og det meste som kan brukes igjen ble demontert for å gjenbrukes til nye formål.

 

 

Ildsjeler i drift

I mange år har Steinan Skitrekk vært driftet på frivillig basis av ildsjeler i nærområdet og likesinnede i Othilienborg Idrettslag. Uten disse hadde det rett og slett ikke vært mulig å holde dette ved like og i virksomhet. Her er det enkelte familier som stiller opp gang etter gang for å besørge at bydelen og nærmiljøet har et slikt unikt fritidstilbud på vinterstid. Her samarbeider mor og datter, far og sønn!

 

Her klargjøres den midlertidige kiosken før maling. Denne ble forøvrig flyttet fra Othilienborgbanen før den nylig avsluttede skisesongen.

 

Driftsleder ved Steinan Skitrekk, Halvor Bunkholdt i full sving under dugnaden.

 

Ikke alt er verd å spare på

Ved årets dugnad har det blitt fjernet en del fra området som ikke lenger gjør nytte for seg. Vestlia Borettslag har i perioden hatt containere utplassert i forbindelse med sin vårdugnad og her fikk idrettslaget blant annet kastet det gamle, ubrukelige toalettet som har stått til ingen nytte de siste årene. I tillegg er det ryddet rundt den gamle gapahuken som har stått litt i skyggen en god stund nå. Denne er det planer om å flytte litt ovenfor varmestua og å etablere en god bålplass.

 

Pallerester og mye annet ble kastet under årets dugnad i skitrekket.

 

Her pusser og klargjør Ingjerd og Ingeborg før det skulle males rekkverk.