Poengrekord og gullfest

Et jublende Utleira Futsal etter å ha blitt tildelt gullmedaljer og pokal fredag kveld. (Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

Med hjemmeseier i de to siste kampene for sesongen, henholdsvis 4-2 over Sandefjord på fredag og hele 17-1 mot OSI Futsal søndag er Utleira suveren seriemester sesongen 2019/2020. Med kun et uavgjortresultat og ingen tap har laget tatt ny poengrekord i Eliteserien Futsal! Neste utfordring er å kvalifisere seg for Champions League.

Gullfest

Fredag kveld var det duket for gullfest i Utleirahallen da hjemmelaget tok imot Sandefjord til sesongens nest siste oppgjør. Det var allerede før avspark klart at Utleira hadde sikret seriemesterskapet og representanter fra Norges Fotballforbund med president Terje Svendsen i spissen hadde tatt turen med både pokal og medaljer i kofferten. Det var godt publikumsoppmøte i hallen som fikk oppleve en første omgang som endte med 1-0 til pause etter scoring av Erlend Vie.

Her øker Erlend Vie ledelsen til 2-0 i oppgjøret mot Sandefjord. (Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

I andre omgang løsnet det etterhvert, og Erlend Vie doblet til 2-0, før Sindre Welo økte til 3-0. Sandefjord tok så keeperen, men ble først straffet da Vie sendte 4-0 i tomt bur. I løpet av de siste 5 minuttene reduserte Sandefjord to ganger, men veldig spennende ble det aldri.

Kampen endte 4-2 i favør Utleira, og seriemesteren kunne heve pokalen med de velfortjente medaljene rundt halsen.

Gullmedaljene og pokalen ble utdelt av fotballpresident Terje Svendsen i Utleirahallen etter seieren over Sandefjord. (Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

Knuste tabelljumboen

Søndag formiddag var det klart for sesongens siste oppgjør for Utleira hvor tabelljumbo OSI Futsal var det gjestende laget. Allerede etter to minutter startet Morten Berre målfesten for hjemmelaget. Etter en målrik førsteomgang sto det 11-0 til pause. I andre omgang økte seriemesteren til 12-0 i det 21. spilleminutt før gjestene reduserte til 12-1 etter 27 minutter, men på de neste ti minuttene scoret Utleira ytterligere fem ganger og fastsatte sluttresultatet til 17-1. Målscorere for Utleira ble Sindre Welo med hele seks mål, Christopher Moen med fire og Morten Berre med to. Johansson, Killingberg, Wiseth, Økland og Valstad Johansen noterte seg også med hver sin nettkjenning.

(Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

En veldig god følelse

Trener for Utleira Futsal, Kai Bardal sa det var en veldig god følelse å vinne serien i år.

– Dette øyeblikket har vi planlagt en stund! Vi satt i noen brakker utenfor her før hallen var bygd for fem år siden og snakket om at nå var det en god mulighet for å starte et futsal-lag, noe vi da gjorde og startet med et veldig ungt lag. Etter hvert kom det noen litt mer rutinerte spillere med og vi rykket opp, så kom det et par rutinerte til og vi har nå et veldig godt lag.

Bardal forteller at fjorårs-sesongen ble en slags «mellom-sesong» med mye fraflytting, noen spillere ute grunnet operasjon og mange spillere som presterte en god førstesesong i Utleiratrøya. Dette resulterte i bronsemedalje, og selv om Sjarmtrollan statistisk sett har gjort en like god sesong som i fjor da de ble seriemester så har Utleira løftet nivået på en måte som har overgått fjorårets seriemesteres resultater.

– Kravene som stilles til prestasjonene her i hallen til vanlig gjør ikke at jeg alltid smiler selv om vi vinner, men nå må vi tillate oss å smile og glede oss over årets sesong og de resultatene som er skapt, sier treneren.

Utleiratrener Kai Bardal med en god følelse etter at tittelen var i boks.

Mesterligakvalifisering

Neste utfordring for Utleiras menn er nå kvalifisering til Champions League, en turnering med et trangt nåløye ifølge Bardal. Han har tidligere vært med på dette med et annet lag og har derfor erfaring med hva som skal til. Han forteller at dette er noe av det morsomste man kan være med på.

– Om vi skal klare dette må vi bruke sommerhalvåret godt for å kunne prestere på det nivået som kreves for å ha noe i den turneringen å gjøre.

Toppscorer

Med hele seks mål i søndagens oppgjør mot OSI Futsal endte Sindre Welo opp som toppscorer i Eliteseriesesongen 2019/2020 etter 26 nettkjenninger fordelt på 18 kamper som tilsvarer et gjennomsnitt på 1,44 mål pr. kamp.

Sindre Welo scoret hele fem mål i oppgjøret mot Hulløy fra Bodø tidligere i sesongen. (Foto: Utleira Futsal)

Stolt leder av idrettslaget

Daglig leder i Utleira IL, Pål Wahl er meget godt fornøyd med å ha et futsal-lag som presterer på et så høyt nivå.

– Dette er veldig morsomt, og det skal bli spennende med Champions League til høsten. Men før det skal vi jo arrangere Nordisk Mesterskap i Futsal i august. Dette er jo en sport som er voksende, noe vi ønsker å bidra til med vår satsning. Vi ser jo at både kretsen og forbundet også har økt fokus på futsal, og vi engasjerer oss også på et politisk nivå for å påvirke hvordan denne idretten skal utvikle seg videre i Norge.

Daglig leder i Utleira Idrettslag Pål Wahl.

Poengrekord

Med en imponerende seiersrekke og kun et uavgjortresultat i årets sesong endte Utleira på suverene 52 poeng, tre poeng mer enn tidligere rekordinnehaver Vegakameratene.