En dag i bakken med fine forhold

Annonse

Lørdag var det duket for flotte forhold og sesongens første dag med åpen heis ved Steinan Skitrekk. Med sol og blå himmel var det mange som valgte å ta turen til Vestlia for å nyte litt av vinterens eventyr.

Etterlengtet aktivitet

Med en skiftende trøndersk vinter og et skitrekk med tekniske utfordringer har det vært dårlig med aktivitet så langt denne sesongen ved Steinan Skitrekk. Med drivende frivillig innsats har styre og stell i Othilienborg Idrettslag tatt disse utfordringene på strak arm og lørdag var det endelig duket for å åpne heisdriften igjen med provisoriske, men godkjente løsninger. Og besøket lot ikke vente på seg, for i bakken var det full aktivitet i det fantastiske været allerede fra klokken 11. Her hadde både store og små tatt turen til bakken som er et yndet sted å lære seg å mestre denne vintersporten.

 

 

Påfyll i kiosken

Etter fjorårets vannlekkasje i «varmestua» er det kun toalettet som er åpent for publikum til ordinært bruk i containerbygget. Idrettslaget har derfor plassert en midlertidig kiosk i skitrekket hvor det er mulig å kjøpe både varm og kald drikke samt noe å bite i. Vi møtte fem år gamle Nora og hennes pappa i kiosken når de lot seg friste med pølse i brød. Hun syntes det var morsomt å stå på ski i det fine været, men syntes sola var litt sterk til øynene.

 

Nora og hennes pappa på besøk i kiosken hos Ingjerd for å kjøpe pølse i brød.

I svevet

Steinan Skitrekk er et velegnet sted for de helt ferske alpinistene som har lyst til å prøve seg på «nedoverski». Othilienborg IL har etablert et godt utvalg av låneutstyr som gjør at man behøver ikke å investere de helt store summene for å la de håpefulle prøve seg. For et symbolsk beløp kan man låne både ski, staver og hjelm.

De litt mer rutinerte i bakken fant også utfordringer i løypa i form av både rails og muligheter for å hoppe. Langt nede i bakken var det etablert et lite hopp som mange bare «måtte» innom før heisen tok de opp til toppen igjen. Noen tok det litt rolig over hoppkanten, mens andre gjorde litt lengre svev.

 

 

 

 

 

 

 

Les også;

Endelig åpner heisen igjen