Steinan Studentby blir til boliger for folk flest

Annonse

Studentsamskipnaden har solgt eiendommen på hele 83 mål som består av to blokker og 30 småhus.

Eiendommen på 83 mål er solgt til Fredensborg bolig og Bolig Norge. Men studentene som bor på Steinan i dag, får bo der i hele perioden de har kontrakt, skriver Studentsamskipnaden i en pressemelding. Samskipnaden er enig med kjøperne om at studentbyen skal overtas etappevis over flere år, slik at boligutleien gradvis kan avvikles før overtakelse.

Studentboliger nærmere Gløshaugen

Når NTNU samler studietilbudet sitt ved Gløshaugen, betyr det mye også for hvor studentboligene skal ligge. Derfor har samskipnaden solgt Steinan Studentby med 480 boliger fordelt på to blokker og 30 småhus. Pengene fra salget skal brukes til å bygge nye studentboliger nærmere NTNU på Gløshaugen.

 

Skiltet viser en oversikt over de boligene i Edgar B. Schieldropsveg og Arne Bergsgårdsveg som tilhører det som i dag er Steinan Studentby.

Miljøvennlig og sentralt boligområde

Det ligger for langt fra NTNUs campuser når Dragvoll blir fraflyttet, uttalte administrerende direktør Audhild Kvam i Studentsamskipnaden til Adresseavisen tidligere denne uken. Selv om Steinan er for usentralt for studentene mener kjøperne, Fredensborg bolig og Bolig Norge, at det er sentralt for folk flest. I en pressemelding skriver de to kjøperne at det bare er fem kilometer til Torget og tre kilometer til NTNU. Kjøperne skriver videre i pressemeldingen at det skal bli et miljøvennlig boligområde nær Estenstadmarka og store friarealer og «gangavstand til to lokalsentre, dagligvarebutikk i umiddelbar nærhet, god tilgang på offentlig transport samt sykkelavstand til det meste byen har å by på. Eksisterende høyspentlinje, som i dag går over tomten, skal legges i bakken noe som også vil være positivt for naboer til eiendommen.»

 

(Foto: Studentsamskipnaden i Trondheim)

 

Nye privatboliger

Boligområdet består av to boligblokker og 30 småhus, og er kjøpt opp av Fredensborg Bolig og Bolig Norge. Planen er å bygge boliger for salg.

– Fredensborg Bolig skal sammen med Bolig Norge bygge privatboliger. Foreløpig er planen at de to teglsteinsblokkene skal bestå, men at området med småhusene skal rives til fordel for nye boliger, sier Vegard Nymo Tyldum, Regionssjef for Fredensborg Bolig i Trondheim til dusken.no.