Endelig åpner heisen igjen

Annonse

God stemning fredag ettermiddag da Halvor og Geir Ove gjorde de siste forberedelsene til å sette igang heisen lørdag.

Fredag ettermiddag var det atter igjen aktivitet ved Steinan Skitrekk for å forberede sesongens første dag med heisdrift og åpen bakke. Etter det ble oppdaget betydelige vannskader på «varmestua» og kiosken i fjor har det blitt etablert en midlertidig løsning som nå er godkjent av Taubaneverket slik at heisdriften kan gjenopptas.

Aktivitetstilbud

Steinan Skitrekk i Vestlia har siden 1984 vært et flott aktivitetstilbud for barn og unge i regi av Othilienborg Idrettslag. Driften har vært basert på frivillighet og idealisme fra engasjerte foreldre til glede for både store og små.  I november 2014 ble bygningen i skitrekket totalskadd under brann, noe som førte til at det ikke ble drift i trekket den sesongen. Etterhvert ble det oppført en ny løsning sammensatt av fem containermoduler som har vært velfungerende både som kiosk, varmestue, møte og selskapslokale. Sommeren 2019 ble det oppdaget betydelige vannskader på dette bygget og det førte til at dette måtte stenges ned og tømmes. Nå skal disse containerne fjernes.

Bygget ble totalskadd under brannen i november 2014. (Foto: Politiet)

 

Barna gleder seg

Siden vannskadene ble oppdaget i fjor sommer har det vært svært liten aktivitet i skitrekket, men denne helgen er det klart for å sette igang heisen igjen etter at det er etablert en midlertidig løsning som er godkjent av Taubaneverket. Fredag ettermiddag møtte vi Halvor Bunkholt og Geir Ove Kulseth som var godt igang med forberedelsene til sesongens første åpningsdag.

– Ungene har gått å trippet lenge nå, så det blir helt supert å få igang heisen igjen selv om det ikke er så veldig mye snø. Først holder vi åpent lørdag, etter det får vi se an dag for dag, sier Bunkholt.

 

En midleritidig løsning som fungerer både som kiosk og heisstyring er på plass i skitrekket.

 

Avhengige av snø

Etter en svært skiftende vinter er ikke sålen i bakken optimal, det vil derfor vurderes kontinuerlig om bakken vil åpnes fra dag til dag.

– Om barna kjører bort snøen så sier det seg selv at vi ikke kan holde bakken åpen, info om dette vil bli publisert på skitrekkets Facebook-side, ifølge Halvor.

Steinan Skitrekk holder åpent lørdag fra klokken 11.

 

Steinan Skitrekk på Facebook – klikk her!