En seier som satt langt inne

(Foto: Utleira Futsal)

Før kampen overrakte Utleira den pent brukte drakt nummer 17 signert av alle spillerne til deres eneste supporter nord for polarsirkelen, og til slutt var han den eneste på tribunen som kunne juble da kampen var over. Med borteseieren mot Vesterålen ligger Utleira Futsal nå seks poeng foran Sjarmtrollan som innehar andreplassen på tabellen når kun tre kamper gjenstår for sesongen.

Amper periode

Vesterålen kom best i gang, og hadde både skudd i treverk og sjanser alene med Enlid i innledninga før Utleira gradvis tok over. Halvveis i omgangen tok gjestene ledelsen ved Welo på pasning fra Moen etter et frispark midt foran mål. Begge lag har flere store sjanser de siste ti minuttene, men resultatet står seg til pause.

I andre omgang kommer gjestene godt i gang, og Johansson øker til 0-2 etter to minutter, før en Vesterålen-spiller styrer et innlegg fra Jonas Wiseth i mål til 0-3 like etter. Etter dette kommer en amper periode med tøffe dueller og svak dømming begge veier, som gjør at det blir bra med leven både på banen og på tribunen. Med 30:11 på klokka får Kvalvær sitt andre gule kort i en situasjon ikke alle helt skjønner hva han gjør galt i. Vesterålen får straffespark, og Adrian Pedersen reduserer til 1-3 med ti minutter igjen. Vesterålen får nå blod på tann, og det blir flere ganger skummelt når de kaster langt enten i bakrom eller for stuss mot mål fra den lokale Jostein Flo på topp. 2-3 kommer med fem minutter igjen ved Børge Henriksen, og det blir bra liv i hallen igjen. Det blir sjanser begge veier på tampen, men ingen flere mål, og Utleira kan juble for årets fjortende seier, 43 poeng og 6 poeng klaring til Sjarmtrollan før sesongens tre siste kamper. Den første av disse kommer allerede onsdag, når Utleira tar imot Freidig hjemme i Utleirahallen klokken 18.