Klar for finalen i Melodi Grand Prix

Annonse

En meget godt fornøyd delfinale-vinner, Kristin Husøy ble intervjuet av programleder Ronny Brede Aase.

Lørdag kveld ble det avholdt delfinale for Midt-Norge i årets utgave av Melodi Grand Prix. Kveldens vinner ble 18 år gamle Kristin Husøy fra Trondheim som dermed er klar for den nasjonale finalen som finner sted i Trondheim Spektrum 15. februar hvor hun skal fremføre sitt bidrag «Pray for me».

Vant gullduellen

Ved kveldens landsdelsfinale sto det mellom fire artister når det skulle avgjøres hvem som skulle representere Midt-Norge i årets MGP. De to første duellene sto mellom Alexandru og Sie Gubba som sistnevnte gikk seirende ut av, og den andre sto mellom Thomas Løseth og Kristin Husøy. Her fikk Husøy flest stemmer og var da klar for gullfinale mot de rutinerte herremenn i Sie Gubba. Med låta «Pray for me» som hun har skrevet i samarbeid med Roel Rats gikk hun seirende ut av kveldens mest avgjørende duell og er dermed klar for årets finale i Melodi Grand Prix 15. februar i Trondheim Spektrum.

Moderne pop ispedd gospelsoul

Inspirert av artister som Lauryn Hill, Stevie Wonder, Amy Winehouse og Ella Fitzgerald er det ei moderne poplåt som bærer preg av hennes inspirasjonskilder med klare preferanser til soul og R&B-musikken. Med hennes særegne preg på stemmen og ei låt som ikke står tilbake for noen av de andre bidragene kan Trondheimsjenta fort stikke av med seieren også i finalen.

– Sangen tar opp et seriøst tema på en useriøs og kanskje litt humoristisk måte, ifølge Kristin selv.

Stolt storesøster

Under lørdagens TV-sending ble Husøys søster Ingunn intervjuet og var svært stolt over sin lillesøster og hennes prestasjon. Dette med god grunn. Hun hadde knapt stemme igjen etter søsterens gullfinale-fremførelse!

The Voice

Det var for et år siden man først kunne stifte bekjentskap med Kristin Husøy via TV-skjermen da hun deltok i «The Voice» på TV2. Med sin fremførelse av «Killing me softly» endte hun med Yosef fra Madcon som mentor. Denne erfaringen var nok god å ha med seg når hun lørdag kveld entret scenen i landsdelsfinalen som hun vant på flott vis.