Klart for andre sesong av Heimebane

Annonse

Søndag 17. februar er det klart for en ny sesong av Heimebane melder NRK og ryktet forteller at opptil flere Nardobeboere vil kunne sees på skjermen i løpet av sesong 2.

Av Redaksjonen

Med stor seersuksess gjennom den første sesongen er det nå endelig klart for en ny runde med denne serien som tok Norge med storm og som har satt fokus på mange utfordrende temaer. Vi tok en prat med Ane Dahl Torp 21. april i fjor når hun var på besøk i Trondheim i forbindelse med innspilling av denne nye sesongen som nå altså er klar for skjermene i de tusen hjem.

Lite tid til kos

Vi møter Ane Dahl Torp i Billettluka på Lerkendal etter endt filming for dagen med innspilling av en scene fra Nils Arne Eggens Plass. Hun forteller at det har vært ei fin uke i Trondheim, men det har desverre vært såpass travelt at hun ikke har fått kost seg rundt i byen.

Tabubelagte temaer

Denne serien har jo blitt en kjempesuksess med mye oppmerksomhet som omhandler mange ulike temaer, slik som tabuet rundt kvinnelige fotballtrenere. Hva synes du om det økte fokuset på dette i kjølvannet av serien?

-Når vi laget denne serien følte jeg at det var mange viktige temaer. Det er en bred koseserie for hele familien, men at den også tar opp viktig tematikk slik som det med kvinner i fotballen, kvinner i verden som samfunnsaktører med MeToo-kampanjen, psykisk helse og det er mange forskjellige temaer her som virkelig synes. Folk tar de imot og griper fatt i de. Det er utrolig gøy, sier Ane Dahl Torp.

Egen fotballinteresse

Hun forteller at hun selv overhodet ikke var fotballinteressert før hun begynte med Heimebane, men at hun følte hun var nødt til å bli ihvertfall glad i fotball på en eller annen måte. Det var hun nødt til å være for å kunne ha en indre stemme når hun sto på sidelinja, skjønne hva det gikk i og ha en personlig emosjonalitet i forhold til å vinne eller tape. Hun måtte se «the beautiful game». Hun forteller at hennes lokal-lag er Vålerenga som hun har trykket til sitt bryst og blitt en helt vanlig supporter. Har ikke blitt kjempeinteressert i fotball, sånn egentlig. Men, Vålerenga er hun interessert i!

Godkjent trønderdialekt

Vi påpeker at hun i serien har en upåklagelig trønderdialekt, noe hun setter stor pris på å få bekreftelse på. Hun legger lett om når hun er i byen, selv om hun holdt seg til sin vante østlandsdialekt når vi tok en prat. Hun innrømmet at det var i frykt for at den skulle analyseres nærmere på trykk!

 

Heimebane ser du på NRK 1 med sesongpremiere Søndag 17. februar.