RBK-trener på Heimebane

Annonse

Hans Petter Nilsen som RBK-trener i sesong 2 av Heimebane (Foto: skjermdump fra nrk.no)

Av Redaksjonen

I kveldens episode av Heimebane på NRK1 dukker et kjent fjes fra Nardo opp på skjermen som RBK-trener.

Allerede i første episode av denne sesongen var skuespiller Hans Petter Nilsen å se i TV-ruta som RBK-trener og i episode 5 dukker han igjen opp når Rosenborg ønsker å kjøpe stjernespilleren til Varg IL, Adrian Austnes.

Erfaren skuespiller

Før han ble ansatt på Trøndelag Teater hadde Hans Petter lang fartstid i SIT (Studentenes Interne Teater) og Universitetsteatret, både som tekstforfatter, musiker og skuespiller. De første årene medvirket i en rekke roller på Trøndelag Teater bl.a i Flettfrid tar saken, Trekkspillkrigen, Lilleskogen, Norge, Midt-Norge og Fantastiske Pepsi Love.

Han har senere gestaltet keiserpingvinen Bismarck i familieforestillingen Pingvinhjelpen, tatt den helt ut i forestillingen Alle tiders julebord! og medvirket i Holbergs Den stundesløse, musikalen Spring Awakening, Ifigeneia, Rock’n Roll Wolf og Hair. I Brechts Arturo Ui spilte han tittelrollen. Han hadde også stor suksess alene på scenen i Dario Fo’s monologer Mistero Buffo.

De siste sesongene har vi bl.a sett Hans Petter i En handelsreisendes død, Bør Børson jr., Konfirmasjonen, Kongen dør, Spelemann på taket, som Sheriffen av Nottingham i musikalkomedien Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen og i høstens to forestillinger Medmenneske og Alt jeg ikke husker. Han har også gjestet Turnéteatret i Trøndelag.

Fotbaillklubben og kommentator

Nilsen har i de 2 siste sesongene av Eliteserien fungert som ekspertkommentator for Radio Trondheim sammen med Stein-Roger Arnøy ved Rosenborgs kamper fra Lerkendal. I tillegg til dette har han også vært tilstede i Fanzone ute på Nils Arne Eggens Plass. Her har han intervjuet profiler fra RBK før kamp. Han er også en av redaksjonsmedlemmene i podcasten «Fotbaillklubben.no» sammen med nevnte Stein-Roger Arnøy, Erik Arnøy og skuespiller Ole Christian Gullvåg som i disse dager reiser land og strand med sin forestilling «Helt hekta». Denne forestillingen anbefales varmt og kan oppleves på Trøndelag Teater i nær fremtid.

Hans Petter Nilsen og Stein-Roger Arnøy fra kommentatorboksen på Lerkendal (Foto: Fotbaillklubben.no)

Få med deg Heimebane på NRK1 søndag kveld kl 2105 eller her: https://tv.nrk.no/serie/heimebane