Martna, låvedans og revy på Bjørkmyr

Annonse

(Foto: Lerflaten Gård)

Av Redaksjonen

For 10. år på rad arrangeres Bjørkmyrmartnan med husflid, håndverk og kultur. Arrangementet finner sted ved Lerflaten Gård med kreative og dyktige utstillere i tillegg til salg av gårdsmat.

Storbandkonsert, låvedans og revy

Bjørkmyrmartnan finner sted første helgen i oktober, men før den tid er det godt med aktivitet på Lerflaten. Fredag 13. september inviteres det til konsert med Sintefstorbandet og låvedans, senere i september spilles Leirgjøkan-revyen som har fått navnet «Ett tørk». Dette skjer 28. og 29. september.

Opprinnelig husmannsplass

Lerflaten Gård var opprinnelig en husmannsplass under Leira Gods, da under navnet Nikolaiplass. Som en følge av avviklingen av husmannsvesenet ble Nikolaiplass i 1903 skilt ut fra Leira Gods og lagt ut for salg . Gården ble kjøpt av Nils Larsen som tok navnet Lerflaten, og gården har vært i familiens eie siden. I dag drives gården av Gro Helene Lerflaten og Thomas Mandal Nilsen som er 5. generasjon i familien Lerflaten. I 2001 begynte arbeidet med å gjøre om låven på gården til selskapslokale og gården har siden leid ut lokaler til selskap, konserter og andre arrangement

I idylliske omgivelser på Bjørkmyr ligger Lerflaten Gård (Foto: Lerflaten Gård)

Fest på låven

Lerflaten Gård har etablert seg som et godt alternativ for små og store feiringer. Med sin omgjorte låve tilpasset selskapsarrangementer har de gjort seg bemerket både lokalt og nasjonalt. Trond Giske og Haddy Njie benyttet disse fasilitetene til sin bryllupsfest tidligere i år, noe de tydeligvis satte stor pris på.

– Tusen takk for at vi fikk ha bryllupsfesten vår på Lerflaten Gård, den beste rammen rundt en slik begivenhet en kan drømme om. Velkomsten med musikk og et glass på tunet var utrolig koselig, og låven ble en fantastisk ramme rundt bryllupsmiddagen og festen. Koselig, folkelig og magisk! Og tusen takk for all hjelp og innsats fra dere på Lerflaten. Humøret og stå-på-viljen deres betyr alt når et så stort arrangement skal planlegges og gjennomføres.

– Haddy Njie og Trond Giske

Haddy og Trond utenfor Nidarosdomen etter vielsen tidligere i sommer (Foto: Ned Alley/NTB scanpix)

 

Hjemmeside for Lerflaten Gård