Lokal forfatter delfinalist i Årets Ulest

Annonse

Kristine Hokstad-Myzyri er videre til delfinalen i den nasjonale bokkåringen Årets Ulest med barneboka «Katten Kaja kjeder seg ikke».

Årets Ulest ble lansert i februar 2020 av boktjenesten Bookis. Kåringen ønsker å sette søkelys på bøker av forfattere som de mener fortjener mer oppmerksomhet, og vinneren får et skrivestipend på 10.000 kroner. Konkurransen foregår hovedsakelig på Årets Ulest sin Instagramside @Arets_Ulest. Boka «Katten Kaja kjeder seg ikke» er den andre i serien om katten Kaja, og handler om hvordan man kan gjøre kjedelige aktiviteter morsomme ved å bruke fantasien.

– Dette er helt surrealistisk! Jeg er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått, sier Hokstad-Myzyri som til daglig jobber som språklektor ved Thora Storm videregående skole og er mor til to.

– Jeg baserer bøkene på min 4 år gamle sønn, så det er ikke vanskelig å finne materiale til en god historie, sier den ferske forfatteren.

Hokstad-Myzyri forbereder seg i disse dager til å stå på stand ved Kimen Litteraturfestival i Larvik i november. Deretter rettes fokuset mot utgivelsen av den tredje boka i Katten Kaja- serien, som kommer ut våren 2022.

 

Hokstad-Myzyri skriver bøkene på norsk og på engelsk for å nå flest mulig barn med budskapet hun vil nå ut med. Hver bok tar nemlig for seg et bestemt område som barn kan trenge hjelp på, og forteller historien slik at barna kan lære seg å løse hverdagens store og små problemer.

– Senest i går tikket det inn en melding fra en bestemor som takket for at jeg hadde skrevet «Katten Kaja kjeder seg ikke». Endelig hadde hun funnet praktiske eksempler for å få barnebarna til å rydde rommene sine. Det varmer jo et mammahjerte og gir motivasjon til å fortsette å skrive, sier forfatteren.

På topplistene

Grow Down Publishing er et Trondheimsbasert forlag. Det ble opprettet av Kristine Hokstad-Myzyri den 16. januar 2021. Katten Kaja- serien er deres første utgivelse. Den første boka, Katten Kaja går på potte, sin engelske versjon (Kate the Kitty Goes Potty) har ligget på topplistene på Amazon.com siden den kom ut i mars i år. Pr. 1. november 2021 ligger e-boka på 16. plass over flest kjøpte bøker om pottetrening på Amazon.com.

Trondheim folkebibliotek har kjøpt inn serien, så den som ønsker kan låne bøkene på biblioteket. Den er også tilgjengelig på nett på Adlibris og i Bokklubben. I fysisk butikk finnes den hos Gullsmed Moen i Skien og Det Kreative Hjørnet i Larvik.