Global klimastreik på fredag

Annonse

There is no Planet B… (Foto: Naturvernforbundet)

Av Redaksjonen

Fredag 20. september arrangeres det global klimastreik over hele verden. – «Regjeringer må handle nå!» er budskapet de streikende skal rope.

Consciende Award

På streiken i Oslo skal Amnesty International dele ut Ambassador for Conscience Award, som Greta Thunberg har vunnet med Fridays for Future-bevegelsen, som alle streikere er en del av.  For denne globale streiken og aksjonsuka vil studenter og ungdom få støtte fra alle samfunnslag over hele verden – dette er virkelig en global streik. Målet er ikke bare å løfte unges stemmer, men å vise at de ikke er alene.

Et godt år for mobilisering

Ifølge arrangementet for Trondheim på Facebook har det vært et godt mobiliseringsår, og de skriver følgende i forkant av fredagens arrangement;

Fredag 20. September samler vi kreftene igjen. Denne gangen er også fagforeningene og internasjonale storselskaper med oss barn og unge, og ber de voksne handle – sammen med oss. Det har vært et brakår for mobilisering, nå krever vi handling!

Møt opp klokken 16:00 ved Studenten i Nordre Gate!

(Foto: Trondheim Natur & Ungdom)