For et hav av muligheter lokalt

Annonse

En fornøyd gjeng bestående av bl.a. fylkeslederen Janet Øverland (i midten) og fylkeskoordinatorene i TV-aksjonen Trøndelag. Til venstre på bildet er også Amalie og Caroline som samlet inn over 10 000 kroner på sin egen bøsse.

Søndag ble det arrangert auksjon til inntekt for årets TV-aksjon på lokal-TV. I samarbeid med fylkesgruppen for aksjonen ble det gjennomført fem timer live sending på kabelnettet og streaming hvor flotte gjenstander ble auksjonert bort og penger ble samlet inn til årets mottaker WWF. Pengene går til å redusere plastutslipp i havet i regi av verdens største miljøorganisasjon som er tilstede i over 100 land.

En annerledes innsamlingsaksjon

Med den pågående pandemien ble det i år en meget spesiell innsamlingsaksjon da det ikke var noen bøssebærere ute for å ringe på dørene. Det måtte derfor gjøres alternative tiltak for å kunne oppnå et så godt resultat som mulig, noe som resulterte i at årets TV-aksjon i stor grad ble et digitalt arrangement. Et samarbeid mellom TVRisvollan og TV-aksjonen Trøndelag resulterte i en fem timer lang direkte TV-sending på innsamlingsdagen. Her ble det gjennomført auksjon av ulike gjenstander, gjester og musikalske innslag.

 

Caroline og Amalie samlet alene inn over 10 000 kroner i forbindelse med aksjonen.

 

Tok utfordringen

To av de som hadde engasjert seg i forbindelse med årets aksjon var Caroline Emilie Steneng Nielssen og Amalie Sildnes Gedde-Dahl. De hadde etablert en egen digital bøsse for å samle inn penger. På en egen Facebook-side tok de imot utfordringer som ble gjennomført ved oppnåelse av oppgitte mål i form av pengesummer. På aksjonsdagen satte de seg et mål om å runde 10 000 kroner, og om målet ble nådd skulle Amalie spille og synge en sang hun selv hadde skrevet teksten til live på TV. Dette var et mål som ble nådd, og de som så sendingen fikk oppleve en flott fremførelse av den spesialskrevne teksten som omhandlet årets TV-aksjon.

 

Amalie Sildnes Gedde-Dahl fremførte sin sang live på TVRisvollan etter målet var nådd.

 

Innsamling og auksjon

Søndagens sending fikk belyst temaet for årets TV-aksjon på en god måte, og i tillegg ble det innsamlet en ikke ubetydelig sum med penger. Ulike auksjonsobjekter ble solgt under sendingen. Noen av disse var blant annet en spesialprodusert stol av gjenbruksmaterialer med motiv av en autentisk bryggerekke langs Nidelven, en signert RBK-trøye, hårprodukter fra Johannes Høsflot Klæbo sin serie HUFS som selvfølgelig var signert og mange fine kreasjoner laget av plast som barn fra Miljøagentene og Miljøbarn hadde laget. Redaktør i TVRisvollan Kjell Kjærstad virket godt fornøyd etter den gjennomførte direktesendingen.

 

Ansvarlig redaktør i TVRisvollan Kjell Kjærstad virket godt fornøyd etter sendingen.

 

Høststemning

Et av de musikalske innslagene i løpet av sendingen var Trond Helge Johnsen som fremførte låta «Oktober» fra sitt debut-soloalbum «Under Huden».