Langreist borteseier mot FK Sola

Annonse

(Foto: Nardo FK)

Av Redaksjonen

I helga tok Nardos herrer med seg en sterk borteseier hjem fra Rogaland. Damenes A-lag gikk derimot på en smell i Nissekollen mot serieleder FK Fortuna fra Aalesund.

For A – lag herrer endte det i en sterk 2 – 3 seier over FK Sola på bortebane! Det var en kamp som smakte ekstra godt etter forrige helgs tap mot Egersund borte! Samtidig tok Nardos damer imot serieleder FK Fortuna, som desverre gikk på en skikkelig smell med 0 – 8 i disfavør Nardo FK.

Initiativet fra start

Hovedtrener Tormod Bjerkeset JR, oppsummerer herrenes kamp slik:

– Jeg synes vi spiller en glitrende 1 omg. Tar kommandoen fra start, og gjør 100 % det vi blir enige om med tanke på kampplan. Sola fremstår som forventet egentlig ; etterlot seg rom både i bredden og i dybden, ekstremt primitive med lange baller og tungt skyts på dødball. Der visste vi at vi måtte matche de og det synes jeg vi gjør til fulle. Vi hadde fokus på å spille vårt spill og lykkes godt med det, balltempo langs bakken og får utnyttet rommene vi trodde ville være der. Vi tar initiativet fra start og produserer 5-6 store målsjanser første 20 min, Men sliter med ro og presisjon på siste 1/3 del. Vi får 1-0 ved Amund Vingelen etter godt etablert angrepsspill mot slutten av omgangen. I pausen handlet det om å fortsette, være offensive og jage scoring nr 2. Vi mister litt grepet om det i første halvdel av 2 omgang uten at Sola skaper all verden. Vi gjør noen endringer og finner tilbake til strukturen, laget hever seg fra 75 min og vi får 2-0 etter at innbytter Ole Sæter slår ett perfekt innlegg som Jarl Magnus Knutsen setter kontant i mål på bakre stolpe. Like etter får vi en god overgang på offensiv halvdel, Jørgen Solli kommer til dødlinje og slå et hardt og presist innlegg som Ole Sæter bredsider i mål. Vi leder 3-0 etter 90 min, men Sola reduserer 2 ganger på overtid etter dødballer. Alt i alt en solid prestasjon mot en vanskelig motstander, hvor det er unødvendig å gi de et ørlite håp på tampen. Nå skal vi trene godt og forberede oss ekstremt bra inn mot årets første trønderderby for vår del, mot Levanger FK førstkommende lørdag. Det gleder vi oss voldsomt til!!

(Foto: Nardo FK)

En real smell

Nardos A-lag for damer tok imot serieleder FK Fortuna fra Aalesund i denne runden og slik oppsummerer Hovedtrener Arild Kristensen den kampen;

– Meget effektivt bortelag som scoret mål på alle innlegg og dødballer de har, mer eller mindre. For Nardo sin del så må vi bli bedre på duellspill foran eget mål. Vi glipper i markeringer ved innlegg og får ikke klarert unna på dødball. Det gir 8 baklengsmål.
Vi må glemme denne kampen og se fremover mot neste mulighet og den er mot Ørn 2 torsdag 30. mai.

Trønderdueller

For A – lag herrer blir det da Levanger FK som står på motsatt banehalvdel i Nissekollen, og de møtes på lørdag!! Deretter står Ranheim for tur i cupens 2. runde. Den kampen spilles i Nissekollen Onsdag 22. mai.