Et krevende og spesielt år på mange måter

Annonse

I et år som har vært krevende og spesielt på mange måter, har boligmarkedet klart seg forbausende bra. Med unntak av en avventende holdning blant både kjøpere og selgere i mars og deler av april, har boligomsetningen vært høy og prisene steget den siste tiden. Dette har forbauset enkelte eksperter, men mye av forklaringen ligger i en historisk lav rente.

Klare retningslinjer

Også i meglerbransjen har det blitt gjort grep for å tilpasse seg coronasituasjonen. Tore Resell i Proaktiv Eiendomsmegling forteller at de har klare retningslinjer på hvordan de gjennomfører både befaring hjemme hos kunder og visninger. De spør om alle i husstanden er friske og at de ikke har oppholdt seg i utlandet den siste tiden. Det holdes også god avstand til kundene. De samme kravene stilles selvfølgelig også til deres samarbeidspartnere som boligstylister, takstmenn og fotografer.

Bedre tid og kvalitet

Gjennomføring av visninger er den største forskjellen fra tidligere. Det har aldri før vært gjennomført flere privatvisninger. For de som kommer på slike visninger får de bedre tid og kvaliteten oppleves som bedre for de som skal kjøpe. De oppsatte fellesvisningene legges opp på en slik måte at alle må melde seg på i forkant. Det innebærer at man ikke kan komme uanmeldt på visning. Alle fremmøtte registreres også med navn og telefonnummer slik at det er mulig med smittesporing i ettertid om dette skulle være nødvendig.

– Ingen kommer inn i boligen uten å ha blitt tilbudt engangshansker eller en dose antibac. Hos oss skal alle føle seg trygge enten man skal kjøpe eller selge, forteller Resell.