Unngikk tap i sesongens siste hjemmekamper

Oppjøret mellom Utleira Futsal vs Hulløy fra Bodø ble spilt søndag i Utleirahallen. (Foto: Utleira IL)

Det ble en seier og en uavgjort i helgens hjemmekamper for Utleira Futsal herrer. Motstandere var Sjarmtrollan IL på lørdag og Hulløy på søndag.

Av Redaksjonen

En god start

Utleira startet best mot Sjarmtrollan, og etter et par minutter hadde både Moen og Stølan vært farlig frempå, der sistnevnte var nærmest med et skudd som dundret i stanga bak Sjarmtrollans Jørgen Vik. Utleira var på forhånd klar over at den største trusselen ville være på kontringer, og midt i omgangen fikk Sjarmtrollan sjansen de hadde ventet på. 2v1 ble etterhvert til 3v2, og en fint løst kontring ble avsluttet av Martin Berg Johnsen som trillet 0-1 i tomt bur på deres aller første sjanse. Mot slutten av omgangen fikk Utleira endelig uttelling, og det er Simon Johansson som får æren av å avslutte angrepet etter strålende forspill av Even Kvalvær.

I andre omgang kommer Utleira skeivt ut, og Håkon Mjell må tidlig ta seg et rødt kort for å hindre en Sjarmtrollan-spiller å komme mutters alene med keeper. Det påfølgende frisparket settes i mål fra Milos Vucenovic, og hjemmelaget er igjen bakpå mot serielederen. Andre omgang byr på færre sjanser for Utleira enn den sjanserike førsteomgangen, men på tampen blir det mer action. Først setter Oskar Stølan inn en velfortjent utligning etter et nydelig angrep, før det blir 10-meter med rundt 2 minutter igjen. Johansson setter dessverre ballen på keeper, men det er fortsatt litt tid igjen til å avgjøre. Det håpet svinner dessverre kort tid senere når Kvalvær får sitt andre gule, og dermed må Utleira spille de siste 75 sekundene med 3 utespillere mot Sjarmtrollans 4. De klarer såvidt å holde unna, og sånn sett var det litt lettelse da kampen ble blåst av, men nok en gang går hjemmelaget av med følelsen av å ha tapt poeng mot et lag de er veldig mye bedre enn i de fleste faser av spillet. Nå får guttene bare øve videre for å øke egen effektivitet, og slutte å gi et kontringssterkt lag som Sjarmtrollan de få mulighetene de trenger for å klore til seg et godt resultat.

Utleira – Sjarmtrollan IL 2-2 (1-1)

0-1, Martin Berg Johnsen
1-1, Simon Karl Johansson
1-2, Milos Vucenovic
2-2, Oskar Stølan

Søndagsbesøk

Neste motstander var dagen etter og da var det Hulløy som sto på den andre banehalvdelen. Dette ble en kamp som bølget frem og tilbake. Utleira ledet 5-4 mot slutten, men får 5-5 i fleisen og begynner å lure på om det skal bli årets 8. uavgjort. Det ville ikke Oskar Stølan ha noe av, og han avgjør med sin 6-5-scoring kun 10 sekunder etter utligningen.

Utleira – Hulløy 6-5

Espen A. Mathiassen, Sondre Enlid, Morten Ravlo, Kjartan Ulstad, Rune Holmen, Gaute Gamnes, Jan Magnus Bye Weeke, Simon Karl Johansson, Oskar Stølan, Lars E. Killingberg, Julien Le Bozec, Jonas Wiseth og Mats Hagen. (Foto: Utleira IL)

(Kampreferatet er hentet fra Utleira Futsal sin Facebook-side.)