Nardo FK fikk fornyet tillit av Norges Fotballforbund

Annonse

Fra venstre: Frode Grodås (NFF), Maya Brandås (koordinator barnefotballen i NFK), Frode Aune (Bane- og huskomitè i NFK) og BAMA`s Håkon Andersen.

I 2018 ble Nardo FK plukket ut til å være ambassadørklubb for NFF og BAMAs satsing for å bedre folkehelsen. Gjennom konseptet Eat Move Sleep har de spredt kunnskap og inspirasjon både i og utenfor klubben til glede for små og store, og nå er det klart at klubben også i 2019 skal være en del av Eat Move Sleep-satsingen.

 

Skryt fra Fotballforbundet

– Nardo er en motivert og engasjert klubb som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø, og vi er veldig glade for å ha med Nardo på laget videre i 2019, sier Frode Grodås i NFF.

 

Eat Move Sleep for alle

I følge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som 1 av 4 voksne sliter med søvnproblemer.

– Gjennom Eat Move Sleep er det mye lettere å huske at man bør ta bevisste valg i hverdagen. Det hjelper oss til å ha det bedre – ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Håkon Andersen i BAMA.

 

 Fortsatt mye å jobbe med

Nardo FK gleder seg til en ny sesong som Eat Move Sleep-ambassadør.

– Det forplikter å være en ambassadørklubb. I 2018 gjorde vi mange positive endringer, og det er moro at klubbens medlemmer støtter opp om de gode verdiene i Eat Move Sleep. Derfor skal vi fortsette med å motivere alle til å gå og sykle til og fra trening og kamper så langt det lar seg gjøre, vi skal sørge for at det stadig blir flere sunne alternativer i kiosken, og vi skal arbeide videre med å få unge til å praktisere «Ingen likes etter leggetid» for bedre søvn. I tillegg skal vi som ambassadørklubb arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold og få nok fysisk aktivitet og søvn.

 

(Kilde: NFF)