Sorgenfri – En god jobb

Annonse

Sorgenfri-selger nr. 233 – Tom-Andreas Wikdahl (37)

Sorgenfri legger opp til en ny redaksjonell linje med mer kritisk journalistikk som både skal treffe litt mer og å være nærmere. Folk skal bli litt mer berørte enn hva de blir av å lese om bildekk som er på vinterhotell, ifølge selger nr. 233 – Tom.

Av Redaksjonen

En god jobb

En fin vinterdag i februar møter vi Sorgenfri-selger nr. 233, Tom på Nardo Centeret hvor han har rigget seg klar for det som forhåpentligvis skal bli en god salgsdag. Han har tatt med seg roll-up for å gjøre seg godt synlig, samt fått telt for dagen slik at både han og bladene er i ly for været. For anledningen har han også gaver til de som kommer forbi. Han deler ut blant annet Juleboka og Kalender for 2019 som mange tar imot med takk.

Tom forteller at å kunne selge Sorgenfri er en god jobb for han å ha. Han ble far til en liten gutt for bare noen måneder siden og det lyser i øynene hans når vi spør hvordan det går med hans sønn. Han forteller med iver og viser stolt frem en liten videosnutt av den flotte gutten.

Ny redaktør

I tillegg til å være en svært stolt far så er Tom meget stolt og engasjert av og i Sorgenfri. Han opplyser oss om at de har fått ny redaktør ved navn Vanja Holst Skotnes. Hun er samfunnsengasjert og bidrar til å løfte stemmen til selgerne. Ny tegner av portrettene er også på plass i tillegg til mange andre endringer, sier Tom.

Et møte med Ordføreren

Det ble nylig laget en artikkel om når Tom møtte Rita Ottervik. Vi spør hvordan han syntes møtet med henne var.

– Det var tøft. Dritkult! Det som var mest interresant med henne, ja – jeg spurte hva hun syntes var viktigst å satse på innen ruspolitikken. Hun sa hun syntes det var viktig å satse på de som ønsker å bli rusfri, og det er jo klart. Men samtidig så utfordret jeg henne med spørsmålet rundt de som da ikke vil bli rusfri. Hvilket tiltak og tilbud skal de få?  – Det satt ganske langt inne å få et svar på!

Og Tom fortsetter;

Ta eksempelvis en mann i på la oss si 50 år med dårlig helse og kanskje sliter like mye som en på 70-80 år, ikke sant. Så skal man si at han MÅ bli rusfri for at han skal få vår hjelp. Det blir for dumt. Og da er man tilbake til at, ja det er viktig med forebygging, men man må også tilrettelegge for de som trenger bistand for å oppretteholde en viss livskvalitet og å ha et godt, verdig liv. Det har alle krav på!

Hele artikkelen om Tom sitt møte med Rita kan du lese i Februar-utgaven som er å få kjøpt i gatene nå.

Engasjement

Han viser et tydelig engasjement for jobben sin og snakker velvillig om den. Han forteller om gode salgstall i høst og før jul, med ca 80 selgere på ulike tidspunkt bare i Trondheim havnet nok en del eksemplarer av Juleboka under juletrær her og der. Han oppfordrer alle til å støtte oppunder tiltaket ved å kjøpe bladet. Tom tror ikke alle har forstått hvor viktig dette foretaket er for Trondheim, og selv om halvparten av 100-lappen går direkte til selgeren så skal det noen salg til for å dekke til livets opphold.

– Tidvis kanskje bare 10 blader solgt på en dag hvor man har stått i fem-seks timer. Da fleiper jeg det ofte litt bort.  Det føles litt flaut vet du, sier Tom.

Tom på plass ved Nardo Centeret med give-aways for anledningen.

Nylige fokus

I januarutgaven var det et møte med Mia Landsem i Sorgenfri i tillegg til mange andre saker og tema. Nå i februar er det en artikkel som omhandler rusavhengighet og pårørende, angst og andre følger og lidelser. Ingen vet hvor mange rusavhengige og pårørende som finnes der ute. Dette finnes det ingen valide tall på hverken i Trondheim eller på nasjonalt nivå. Tom er opptatt av disse tingene, og han vil nok fortsette å være det.

Vi takker Tom for praten og sier at vi har litt å skrive om nå. Da får vi kjapt til svar at vi kan gjerne få mer!