Ble millionær med to kroner som innsats

Annonse

Assisterende butikksjef Anel Brkovic ved Coop Mega på Nardo Centeret ved panteautomaten som ga milliongevinst.

På en tilsynelatende helt ordinær lørdag ble en heldig kunde ved dagligvarebutikken på Nardo Centeret millionær ved å levere sine tomflasker i panteautomaten. Ifølge assisterende butikksjef Anel Brkovic virket det ikke som det hadde gått helt opp for kunden hva som skjedde når premien på en million var et faktum.

Anonym vinner

Lørdag kveld fikk en kvinne fra Trondheim seg en stor overraskelse. Da vant hun én million kroner i Pantelotteriet på Coop Mega Nardo. Kvinnen ønsker å være anonym, men ifølge Pantelotteriet var det kun én tomflaske med pant på to kroner som skulle til for å stikke av med topp-premien.

– Det er utrolig moro å få en pantemillionær her i butikken. Jeg sto og stablet melk da en veldig oppspilt kollega kom og fortalte meg om gevinsten. Vi måtte hjelpe vinneren med å lese hva som sto på lappen, men til slutt skjønte vi alle at det faktisk sto én million kroner, sier assisterende butikksjef Anel.

Han får som regel bare gode tilbakemeldinger på Pantelotteriet.

– Det virker som de fleste kundene synes lotteriet er en enkel og morsom måte å støtte Røde Kors på, sier han.

 

Assisterende butikksjef Anel sammen med daglig leder for Røde Kors i Trøndelag, Tor Andre Weiseth. (Foto: Røde Kors)

 

Økning i støtten

I 2019 ble 13,61 prosent av all pant hos Coop Mega Nardo brukt som innsats i Pantelotteriet. Det tilsvarer en omsetning 160 107 kroner. Butikken som genererte mest penger til lotteriet i Trøndelag var Rema 1000 Stavset, med en lotteriomsetning på hele 276 555 kroner. Pantelotteriet startet opp i 2008, og den heldige vinneren fra Trondheim ble pantemillionær nummer 81.Midlene fra Pantelotteriet har blitt veldig viktige for Røde Kors, og i 2019 fikk lokalforeningene i Trøndelag inn hele 1,7 millioner fra lotteriet. Det er en økning på hele 30 prosent sammenlignet med 2018.

 

 

Viktig tilskudd

– Jeg må bare gratulere den heldige vinneren! Vi tar det som et stort kompliment hver gang noen velger å trykke på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Midlene er et veldig viktig tilskudd for å styrke frivilligheten og opprettholde det gode tilbudet i alle våre lokalforeninger, sier daglig leder for Røde Kors i Trøndelag, Tor Andre Weiseth.

– Disse pengene gjør at lokalforeningene kan tilby en besøksvenn til enda flere eldre, at vi kan arrangere ferieopphold for flere familier med krevende økonomi og at alle kan føle seg trygge på tur, fordi hjelpekorpsene i hele fylket er klare for å rykke ut når det trengs, sier Weiseth.