Heia Nardo – Fotbaill e`lænt!

Annonse

“Liten og stor har Nardo i sitt hjerte,

Gammel som ung e engasjert,

Bølgen dein går når kula fyk i nettet,

I glede og sorg vi heie med…”

 

Siden starten i 1971 har Nardo Fotballklubb fungert som et samlingspunkt for sunn og positiv oppvekst I bydelen vår.

En klubb med tradisjoner som har engasjert og involvert både ildsjeler, familier og hele nabolag. Nardo Fotballklubb har både utviklet og tatt godt vare på sine egne i tillegg til å være en trygg mellomstasjon for de som måtte være på vei videre til en god karriere innen fotballen.

 

Svært kritisk situasjon

På senhøsten 2018 ble det offentliggjort hvilken kritisk økonomisk situasjon Nardo FK befant seg i, hvorpå det sittende styret la frem et forslag om å legge ned klubbens A-lag for Herrer med hensikt å kutte kostnader. Ved ekstraordinært årsmøte i Nissekollen 20. desember ble det avgjort med støtte fra representant i Fotballkretsen at det skulle settes ned en Aksjonsgruppe for å utrede muligheten ved å reise frisk kapital. Dette for å avverge et uheldig utfall av situasjonen.

 

Flotte fasiliteter

Med et klubbhus og en idrettspark plassert i en av bydelens grønne lunger er fasilitetene for å kunne fortsette å tilby den oppvoksende generasjon et sted å møtes for å utøve vår mest utbredte nasjonalsport meget gunstige.

Disse fasilitetene utgjør jo selvfølgelig en kostnad for klubben, men er en god potensiell inntektskilde også. Klubbhuset alene består av 2 flotte selskapslokaler med dekketøy og kjøkkenfasiliteter. Disse arealene egner seg også godt for kursvirksomhet, foredrag og lignende.

En arena for flerbruk

I mange år har det blitt arrangert Bendit, nå EatMoveSleep-cup i Nissekollen. Dette har vært et positivt økonomisk arrangement for klubben. I 2018 ble det gjennomført et prøveprosjekt i forbindelse med studentenes Fadderuke som beviste at idrettsparken er en arena som også kan benyttes til andre typer arrangementer som kan tilføre Nardo FK ytterligere økonomisk gevinst.

Roar Strand (Foto: RBKweb)

Talenter og legender

Opp gjennom årene har det vært mange talentfulle fotballspillere som har utviklet seg i Nardo før veien har gått videre. Den mest kjente av disse er nok utvilsomt legenden Roar Strand (bilde), Norges mestvinnende fotballspiller og innehaver av den europeiske rekorden i antall vunnede seriemesterskap. En annen spiller vel verd å benevne er Tor Trondsen som kom fra Utleira. Hans vei videre i karrieren gikk via Knut Torbjørn Eggens Moss før han ble RBK-spiller. Trondsen avsluttet sin karriere i Fredrikstad.

23-åringen Martin Lundal som har flere kamper på aldersbestemte landslag og har vært innom SalMar-akademiet gikk i 2018 fra Nardo til Kongsvinger som spiller i OBOS-ligaen.

 

Et halvt århundre

Historien forteller om en fotballklubb som har vært av stor betydning for en bydel som har vært i konstant vekst gjennom mange tiår.

Det har vært et samlingspunkt med holdninger som er viktige for å bygge et trygt samfunn hvor innbyggerne skaper kjennskap til hverandre på tvers av skolekrets og andre avgjørende faktorer.

En snart 50 år gammel klubb står på randen av konkurs, noe bydelen ikke har råd til at skal skje!

 

Redningsaksjon og en god plan

Stein-Roger Arnøy

Ved det ekstraordinære årsmøtet i Nardo FK rett før jul ble det satt ned en aksjonsgruppe som fikk muligheten til å finne alternative løsninger til det forslag som klubbens styre hadde lagt frem om å kutte ut 2. divisjons-satsingen. Gruppen leverte sitt forslag og innstilling innen fristen som ble satt til 9. januar og fikk tommelen opp fra det sittende styret. Dette medførte at alle lag nå er påmeldt for seriespill i 2019.

 

I 2018 tapte Nardo FK omlag èn million kroner og de har en kortsiktig gjeld på i overkant av det dobbelte. Aksjonsgruppens formål er å forbedre resultatet med 1,5 million i 2019. I følge aksjonsgruppens talsmann Stein-Roger Arnøy har klubben allerede fått inn over kr. 100 000 i en Spleis-aksjon. Med fokus på salg av arenareklame, flere sponsorer, forpliktende salg av årskort og dugnader på A-laget vil dette generere frisk kapital. Det er i tillegg planlagt et større konsertarrangement i forbindelse med NTNU`s immatrikulering. Det er beregnet at blant annet disse tiltakene skal bidra til et forventet overskudd på nær en halv million i 2019.

Aksjonsgruppen presiserer i rapporten at planen krever et arbeidende styre og engasjerte medlemmer til å bidra i arbeidsgruppene rundt styret.

 

”8 kaill med sans for fotbaill, tok et glass i `71

Dæm gjor nån finta & starta sitt eget bydelslag,

Heia Nardo, fotbaill e lænt…”