Gikk seirende ut av lokaloppgjøret

Annonse

 

I mandagens lokaloppgjør på SalMar-banen mellom RBK 2 og Nardo FK i PostNord-ligaens avdeling 2 ble det laget fra Nissekollen som trakk det lengste strået. Uten seier på de siste fem kampene smakte nok denne seieren ekstra godt for Nardos menn som var både dyktige og heldige i by-derbyet.

Nardos toppscorer

Kampens eneste mål kom i det 39. spilleminutt ved Nardos toppscorer Arne Gunnes som jevnt over gjorde en god kamp. Med mange gode ballmottak og solid styrke ble han en viktig spiller for gjestene i dette oppgjøret. Han har så langt scoret seks mål denne sesongen. I den andre omgangen viste keeper Henrik Bakke at avgjørende spillere finnes i begge ender av banen. Han gjorde noen utrolig gode redninger som nok berget de tre poengene for Nardo.

Et jublende Nardo etter målet som ble scoret av Arne Gunnes i kampens 39. minutt.

Dyktige og heldige

Vi tok en prat med Nardos høyreback Jarl Magnus Knutsen etter kampen. Vi spurte hvordan han opplevde matchen.

Deilig med by-derby. Mye bekjentskap mellom spillere og trenere. En kamp der vi opptrer ekstremt voksne, og er ekstremt lojale til kampplanen. Vi møter et godt spillende lag, som krever en ekstrem innsats fra kollektivet. Vi har litt flaks i enkelte situasjoner som jeg synes vi har fortjent over tid. Vi ønsker gjerne å prege mer av kampen, men når kampbildet blir slik det ble så blir vi lave og slår mye langt, men 3 poeng er det viktigste tilslutt.

Hvor viktig var denne seieren for Nardo?

I kontekst så smaker den ekstra godt. Ikke vunnet siden runde 4, så det løfter spillergruppa et hakk på flere områder. Ikke minst viktige å unngå sumpa, men at vi heller er i en posisjon hvor vi kan klatre på tabellen.

Hvilke grep har dere tatt for å «komme dere opp på hesten igjen»?

Vi har respondert godt på hva som skjedde sist kamp. Vi er et ungt lag som vokser kamp for kamp. Vi har hatt spesielt et fokus på det defensive som jeg syns vises i kampen. Vi har hatt en god treningsuke som gir sitt. Nå handler det bare om å gjenskape, se på hva som var bra og hva som kan bli bedre. Målet nå er å gå for første seier i Kollen på søndag.

En ekte Nardogutt – Jarl Magnus Knutsen har så langt spilt samtlige minutter for laget i årets PostNord-liga.

Forsterkning i trenerteamet

Et nytt tilskudd i Nardo Fotballklubbs trenerteam er den rutinerte Trond Nordsteien. Vi spurte Knutsen hva det har betydd for spillergruppa å få han inn i teamet rundt laget.

Skal ikke undervurdere innflytelsen han har. En trygg mann med mye kompetanse. Passer godt inn i et trenerteam med lite trenererfaring fra nivået. Er definitivt med å løfte kravet til kvalitet i alt vi gjør, ifølge Jarl Magnus.

Med hjerte for begge lag

På tilskuerplass under mandagens oppgjør var også Roar Strand tilstede som syntes det var en noe sjansefattig første omgang. I pausen konkluderte han med at det så ut til at Nardo tenkte å ta dette med fysikken, da det nok var Rosenborg som viste seg som det mest spillende laget.

Vi spurte Strand om hvilken av klubbene hans hjerte banket hardest for når disse var å finne på hver sin banehalvdel.

– Litt vanskelig spørsmål! I utgangspunktet er jeg Nardogutt, men jeg har jo vært lengst i Rosenborg. Men med årets situasjon i seriespillet så er det egentlig ikke så farlig hvem som vinner så lenge ingen rykker ned, ble Roars konklusjon.

Roar Strand, med hjerte for begge de to lagene.