Det ble seriegull!

Annonse

(Foto: Lars R. Skaug)

Utleira sikret seriegullet med overbevisende 6-2-seier i seriefinalen mot fjorårsmester Vesterålen!

Gullet var mer eller mindre klart allerede før helga, men å feire gull etter to tap og avgjørelse på målforskjell var ikke det Utleira hadde høyest på ønskelista før sesongens siste to kamper. Aller øverst på ønskelista sto det å slå et sterkt Vesterålen, og da Vesterålen-gutta møtte opp i hallen skjønte hjemmelaget at gjestene hadde alvorlige planer om å påta seg rollen som festbrems.

Hjemmelaget får en drømmestart. Oskar Andreassen og Simon Johansson spiller vegg, og Oskar setter ballen i mål når det er spilt cirka 7 sekunder og 96 hundredeler. Utleira får senket skuldrene, og Vesterålen må innse at de er bakpå før de har rørt ballen. Det blir som forventet en tøff kamp mot god motstand, med sjanser begge veier, men det er hjemmelaget som scorer det neste målet og. Denne gangen er det toppscorer, Sindre Welo, som drar seg inn i banen og tupper ballen i lengste til 2-0. Helt på tampen av omgangen økes det til 3-0 etter frispark ute til siden med 1 sekund igjen på klokka. Sindre Welo tenker kjapt og måker ballen inn i retning mål, og Vie setter ballen i mål fra 20 centimeter uten at sluttsignalet har meldt sin ankomst. Her snakker vi trolig om hundredeler, for sluttsignalet lyder umiddelbart etter at Vesterålen setter i gang spillet etter målet.

Andre omgang fortsetter bra, og Erlend Vie øker tidlig til 4-0 med et vakkert skudd i lengste. Så kommer en redusering til 4-1 ved Løvland, men Richard Halvorsen er ikke interessert i spenning og øker til 5-1 like etter. En vakker scoring etter flott pivot-arbeid av Magnus Johansen. Vesterålen øker risikoen, og det gir Utleira en overgang som ender med at Vie sender Welo alene med keeper, som rundes, før Welo setter sitt andre i keeperfritt mål. Helt på tampen blokkerer Vesterålen en langpasning slik at den suser i hjemmelagets mål, men det legger ingen demper på jubelen når dommerne blåser av kort tid etterpå!

Dermed fikk Utleira det som de ønsket – løfting av pokal foran et rekordstort hjemmepublikum på 311 store og små.  Et slikt oppmøte settes det enormt pris på, og bidrar til å gjøre sånne dager ekstra uforglemmelige.

Etter lørdagens feiring gjensto det fortsatt én kamp, nemlig mot Hulløy på søndag. Seriemesterne tar med seg en fin seier med 4-2 etter 1-0 av Vie, to perler fra Oskar Andreassen til 2-0 og 3-0, før Hulløy reduserer to ganger til 3-2 midtveis i andre omgang. På tampen setter Simon Johansson inn 4-2, og Utleira avslutter sesongen hele 11 poeng foran lag nummer 2, Vesterålen, som kun tok 1 poeng i siste helg. Tabellen til slutt endte som følger:

Nå venter UEFA Futsal Champions League i august, noe som gjør det betydelig enklere å holde oppe motivasjonen til å trene i vår når det er så lenge til seriestart.

Vi gratulerer gjengen i Utleira Futsal med seriemesterskapet!

 

(artikkelen er hentet fra Utleira ILs hjemmeside)