Travle dager i butikken

Annonse

(Foto: nardoposten)

Foruten lille julaften er det nok et par dager i februar som er av de travleste i året for betjeningen ved blomsterbutikken på Nardo. Både morsdag og Valentines, eller Alle hjerters dag om du vil fyller butikken med folk, og tømmer den for friske blomster og nydelige buketter.

Mange liker å vise sin kjærlighet i form av å gi blomster til sine kjære, og dette er noe gjengen ved Floriss på Nardo Centeret i aller høyeste grad merker om dagen. Søndag var morsdag og tirsdag markeres Valentines day, så her er det travle dager. Da vi tok turen innom på mandag var det noe roligere i butikken enn ved inngangen til helgen, og vi var så heldige å få tatt en prat med den dyktige blomsterdekoratøren Nina.

– Det er nok lille julaften som er vår travleste dag i løpet av året, men disse to i februar kommer hakk i hæl, forteller hun.

Derfor har de bestilt masse blomster til denne dagen, og det er ingen tvil om hva det går mest av.

– Røde roser, uten tvil! svarer Nina kontant på det.

Nina og resten av betjeningen ved blomsterbutikken på Nardo Centeret er klare for å bidra til å spre kjærlighet i form av blomster. (Foto: nardoposten)

Ingen fasit

Mange teorier til hvordan denne dagen oppsto har kommet i årenes løp, men den mest kjente legenden gjelder en biskop som skal ha virket under den romerske keiser Claudius II Gothicus, ca. 270 e.Kr. Den sier at Valentin ble fengslet fordi han viet soldater og ikke avsverget seg kristendommen, slik Claudius forlangte. Før han ble henrettet, skal Valentin så ha skrevet et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin».

Mange menn i butikken

Valentines er den dagen i året med flest formiddagsleveringer da det er mange som velger å overraske kjæresten med blomster på jobben. Det er jo veldig koselig, sier Nina. I tillegg er det jo også mange kveldsleveringer. Vi har veldig mange menn innom butikken hvert år den 14. februar, forteller hun med et smil.

(Foto: nardoposten)

Vi ønsker alle våre lesere en flott alle hjerters dag!

Vi er alle som blomster, hver enkelt er unik og fin på sin egen måte…