Et landemerke er jevnet med jorden

Annonse

Vinjebygget har stått som et landemerke på Nardo siden 1950-tallet. (Foto: Denny Martinsen)

Siden 1950-tallet har Vinjebygget stått som et landemerke i Nardovegen 6. Denne uken ble bygget revet til fordel for den pågående utbyggingen i området. Et monument i bydelen er borte, men minnene om bygget vil nok leve lenge.

Lang historie

Tilbake da Vinje Transport solgte sine eiendommer i Apotekerveita til Adresseavisen i 1957 ble det innflytting i det nyoppførte bygget i Nardovegen 6. Firmaet som ble grunnlagt allerede i 1889 som vognmannsforretning av Anton P. Vinje bedrev sine forretninger her frem til det ble flytting til Nardovegen 4 i 1971, hvor Vinjes Bilverksted fremdeles holder til. Vinjes Transport A/S drev siden 1920 ambulansetjenesten i Trondheim, dette ble omgjort i 2011 etter et omstridt vedtak i Sør-Trøndelag fylkeskommune om at ambulansetjenesten skulle være drevet av det offentlige. Firmaet driver i dag også Norges eldste flyttebyrå.

 

Dette bildet er tatt i 1959 av Fotograf Schrøder og viser daværende bensinstasjon med Vinjebygget i bakgrunnen.

 

Jevnet med jorden

Etter Vinjes Transport flyttet ut av bygget har det vært brukt til ulike formål. Her har det vært både frisørsalonger, kontorlokaler og boenheter. Denne uken ble altså huset jevnet med jorden til fordel for den storstilte utbyggingen som foregår i området. Et landemerke er borte, men historien vil leve for alltid.

 

Vinjebyggets siste dager er talte. (Foto: Denny Martinsen)

 

(Foto: Denny Martinsen)

 

(Foto: Denny Martinsen)