Her kommer vinteren…

Annonse

(Foto: nardoposten)

Her kommer den kalde fine tida, synger Jokke så fint i schlägeren fra 1991. Og med den kommer snøen som er både til glede og besvær. For noen er det å rydde i all denne snøen en del av arbeidshverdagen i vinterhalvåret.

Med snøen kommer også brøytebilene og traktorene ut på veier og fortauer, gangveier og sykkelstier, og ikke minst de mange parkeringsplassene rundt omkring. Tirsdag møtte vi en som var ute på slikt oppdrag i en av gatene på Nardo. Her blir det brøytet både oppkjørsler og sideveier sånn at beboerne slipper å tenke på dette selv.

(Foto: nardoposten)

Allsidige og driftige

Den 27 år gamle Magnus Arnøy har sammen med sin to år eldre kompanjong Emil Haugen de siste tre årene drevet eget byggmesterfirma. Dette beskriver han som en bra og ikke minst hektisk periode, på tross av både pandemi tre måneder etter oppstart, materialkrise og renteøkning. Nå er de spente på utviklingen for byggebransjen i det neste året, uten at de er bekymret for dette.

– Det handler uansett om å levere solid arbeid, sier Magnus.

Arnøy som er vokst opp på Nardo og har bodd mesteparten av sitt liv her synes det er fint å kunne bruke sin kjennskap i området nå når vinteren har kommet og både skjær og fres monteres på traktoren igjen. Dette er også en fin avveksling fra mye av det han gjør ellers i arbeidshverdagen året gjennom.

– Vi har brøyteoppdrag både oppe på Nardosletta og nede på Sundlandsskrenten gjennom vinteren, men har kapasitet til flere om noen skulle ha behov i bydelen eller omegn, forteller han.

Magnus Arnøy er vokst opp på Nardo og godt kjent i bydelen. (Foto: nardoposten)

Og om du må frem med spaden selv eller om noen brøyter vei for deg kan du uansett bare å nynne deg inn i vinteren med den velkjente melodien og de legendariske strofene;

Folkens jeg kommer med nyheterJeg må be om absolutt stillhetVentetida er overDet kommer til å falle snø i natt

Her kommer vinterenHer kommer den kalde fine tida…

(Foto: nardoposten)