Som en del av noe større

Annonse

(Foto: nardoposten)

Som en påminnelse om markeringen av allehelgensdag var representanter fra Nidelven menighet ute fredag ettermiddag for å dele ut lys med oppfordring om å tenne det for noen du er glad i, noen du savner eller for noen som trenger det.

Dette ble gjort som en del av en landsomfattende kampanje for Den Norske Kirke og ble et hyggelig innslag for de handlende ved bydelssenteret på Nardosletta fredag ettermiddag. Sokneprestene Marianne Bryhn Steinnes og Kjartan Bergslid sammen med kapellan Knut Nordeide hadde planlagt å være tilstede en times tid denne fredagen, men gikk raskere tom for lys enn forventet.

– Vi hadde planlagt en times tid, men nå etter bare tjue minutter så er lysene borte. Så vi satser på litt flere lys neste år, sier Knut med et smil.

Med en vennlig mottakelse fra de forbipasserende ble dette også en hyggelig inngang på helgen for de ansatte i menigheten.

(Foto: nardoposten)

Sokneprest Kjartan Bergslid forteller at dette er en del av et landsomfattende tiltak fra kirken som foregår overalt.

– Kjempehyggelig å møte folk utenom kirken også, forteller Bergslid.

Pilgrimsmesse

På søndag markerer menigheten allehelgensdag med pilgrimsmesse i Hoeggen kirke klokken 11, og i Bratsberg kirke blir det minnegudstjeneste halv to. Minnegudstjeneste blir det også i Leira kapell klokken 18 søndag ettermiddag opplyser sokneprest Marianne Bryhn Steinnes.

I følge Wikipedia er allehelgensdag, også kalt helgemesse og aldermesse (latin: Festum Omnium Sanctorum), en helligdagsmarkering og fest for alle de helgener hvis navn ikke er kjent. Den kristne høytiden, som i moderne tid er første søndag i november, markeres ofte med levende lys på gravene til avdøde slektninger.

(Foto: nardoposten)