Nå blir det Bjørkmyrmartna igjen

Annonse

Etter to års pause grunnet pandemien kan Bjørkmyr kulturforening videreføre denne tradisjonen. Så det er bare å glede seg til den siste helga i oktober, og Martna`n avholdes som før på låven ved Lerflaten Gård.

Vi spurte Svein Rune Wik i Bjørkmyr Kulturforening hvordan det går med forberedelsene til årets martna.

– Det går fint, det meste er klart. Torsdag og fredag blir det rigging av låven med oppsett av stander til utstillerne og sitteplasser til kaffetørste gjester. Så alt er klart når vi åpner dørene lørdag, forteller Wik.

Under årets Bjørkmyrmartna får en anledning til å møte i alt 21 utstillere med produkter innen håndverk, husflid og kunst på låven. Der kan en samtidig nyte kaffe, sveler og kaker, og ikke minst, det blir fine musikkinnslag hver hele time lørdag og søndag. Det blir også et godt utvalg av gårdsmat fra lokale produsenter.

På spørsmålet om hvordan det føles å endelig få lov til å arrangere martna igjen svarer Wik slik;

– Det føles fint, vi gleder oss. Utstillerne gir uttrykk for at dette har de sett fram til, sier han.

Fra tidligere martna på låven ved Lerflaten gård. (Foto: Bjørkmyr Kulturforening)

Den gode stemningen

Forventningene hos arrangøren er at det kommer godt med besøk, og at det blir god stemning.

– Musikkinnslagene hver hele time underveis er med på å skape den gode stemningen, avslutter Svein Rune.