Skoleklasse i midlertidig karantene

Annonse

Ved Utleira Skole er en klasse satt i midlertidig karantene grunnet mistanke om at en elev er smittet av koronaviruset. Dette meldte Trondheim Kommune i en pressemelding tirsdag, hvor det i alt ble det meldt om tre nye tilfeller av smitte registrert mandag.

Ventekarantene

Karantenen som er innført gjelder et klassetrinn, og er en såkalt ventekarantene inntil resultatet av test er klart. Grunnlaget for at tiltak er satt inn er at en av de foresatte på det gjeldende trinnet er bekreftet smittet av Covid-19. Elevens første test hadde negativt resultat. Det skal være omkring 70 elever som er berørte av situasjonen.

Ifølge rektor Bente Moholt ved Utleira Skole har de sluppet å innføre for mange tiltak som følge av situasjonen, og hun sier de har vært heldige ved at dette ble oppdaget i inngangen til helg. Dette har gjort oppgaven enklere å håndtere.

– Et av våre viktigste tiltak nå er å sikre at tilstrekkelig med informasjon når ut, uttalte Moholt tirsdag ettermiddag.

Sporer nesten all smitte

I uke 44 var 0,9% av alle testede positive, det vil si 60 av 6394. I toppuken i mars var 11,6% av alle testede positive, som tilsvarte 80 av 689. Fortsatt sporer Trondheim Kommune nesten all smitte, og personer som oppgis med ukjent smittekilde blir i hovedsak identifisert i løpet av noen dager.

Situasjonen oppleves ikke som krise i Trondheim nå, men det er grunn til ekstra årvåkenhet hos alle aldersgrupper på grunn av noe økt smitte lokalt og økt smitte i landet forøvrig. Man ser nå smitte i alle aldersgrupper.