Med musikalsk mangfold

Annonse

Hoeggen Vocale under ledelse av kantor Oddrun Bølseth sto for en nydelig avslutning av gjenåpningskonserten i kirka torsdag kveld. (Foto: nardoposten.no)

Med en godt besøkt kirke ble det et musikalsk mangfold under gjenåpningskonserten i Hoeggen kirke torsdag kveld. Med glimt i øyet ledet sokneprest Kjartan Bergslid forsamlingen gjennom seansen på en flott måte.

Konserten startet fra galleriet med vakker messingblås av Christine & Gutta. Dette ble en fin innledning som første av mange fine innslag for kvelden. Med dyktige musikanter på sine blåseinstrumenter var stemningen satt.

Sokneprest Kjartan Bergslid fikk deretter i samspill med kantor Oddrun Bølseth satt i gang med allsang på «Jeg blir så glad når jeg ser deg«. Utleira skolekorps har i mange år vært en god samarbeidspartner med menigheten med sine trofaste besøk i kirka på julaften gjennom en årrekke. De var naturligvis også et av innslagene denne torsdagskvelden. Aspirantkorpset hadde selv arrangert, og fremførte en fanfare til ære for gjenåpningen.

 

Artig med kor

En av de kjente og kjære innslagene i Hoeggen kirke er KorArtig. Dette er et kor med medlemmer fra hele byen som vanligvis øver i kirka, men har i det siste året måttet søke tilhold i Strindheim kirke. Nå er de endelig tilbake, og et selvskrevent innslag ved konserten.

KorArtig er endelig tilbake i Hoeggen kirke. (Foto: nardoposten.no)

Stor bydel, stort orkester

Neste innslag under konserten var Nardo Bydelsorkester, et ensemble bestående av hovedsaklig strykeinstrumenter. Dette er et stort orkester med lang fartstid og mye rutine. De skapte en fantastisk stemning inne i kirka under sin fremføring.

Viser på trøndersk

Det nest siste innslaget under konserten var Erik Arnøy med akustisk gitar og sang. Han fremførte Bob Dylan på norsk med den ikke ukjente «Fordi æ elske dæ», før han avsluttet med Vreeswijks «I natt jag drømde» i Børge Pedersens trønderske versjon. Her ble det allsang blant de fremmøtte.

En nydelig avslutning

Siste innslag ved konserten torsdag kveld var Hoeggen Vocale under stødig ledelse av kantor Oddrun Bølseth. Dette er et meget dyktig kor med fantastiske vokalprestasjoner. De sto for en nydelig avslutning på det som ble en flott kveld, med et stort musikalsk mangfold.

Til slutt takket både lederen av menighetsrådet Ingvar Tørring og sokneprest Kjartan Bergslid forsamlingen for oppmøtet, og formidlet med glede hvor godt det var å endelig åpne kirken for besøk igjen.