En rimelig idrett som egner seg for de fleste

Annonse

Nidelv er en klubb med lange tradisjoner for å produsere gode vektløftere. (Foto: nardoposten.no)

I år fyller Nidelv vektløfting 60 år, og det er en meget aktiv jubilant med mange aktive medlemmer som inviterer til nye kurs for ungdom i denne allsidige og funksjonelle treningen. I klubbens egne lokaler på Tempe er det rimelig å trene uten det helt store behovet for utstyr.

Vi tok en prat med Jonny Block i Nidelv vektløfting som kan fortelle at det pr. i dag er omkring hundre medlemmer i klubben, hvorav rundt halvparten er aktive utøvere. Det er et bra spenn i alder, fra 11 til 80 år. Majoriteten av utøvere er i alderen under tretti år, men den eldste aktive er 78 år. De har en flott ungdomsgruppe på om lag 10 utøvere som trener sammen.

Han forteller oss videre at de trener i egne lokaler som er bygget på dugnad, og at de er viktige for klubbens identitet. Her har de lokaler hvor de kan trene, arrangere stevner og avholde kurs. Og siden de eier egne lokaler kan de også tilby rimelig trening og kurs.

Ikke viktigst å være sterk

– Hva skal til for å bli en god vektløfter?

– En god vektløfter er allsidig og har mange egenskaper, men spesielt viktig er god mobilitet, koordinasjon og hurtighet. Mange tenker at det viktigste er å være veldig sterk, men det hjelper lite om du ikke har de andre egenskapene jeg nevnte, sier den rutinerte vektløfteren.

Egner seg for alle

Block forteller at dette er en idrett som egner seg for de aller fleste, og at det ikke krever mye utstyr. Det gjør at det også er en rimelig idrett å være en del av.

– Vektløfting er allsidig, funksjonell trening som egner seg til alle, vi har et godt treningsmiljø og flinke trenere.  Vi tilpasser treningen til alder slik at unge utøvere har fokus på teknikk og mobilitet. 

Nå starter de opp nye kurs på Tempe, og dette er tilpasset ungdom i alderen 10 – 15 år.

– Bare ta kontakt om du er interessert, avslutter Jonny.