Etterlengtet juleferie og klar for et nytt år

Annonse

En nylig operert Andrè Hansen ser frem til en etterlengtet juleferie med familien.

Med et par turbulente sesonger lagt bak seg ser Rosenborgs keeperkjempe Andrè Hansen nå frem mot en julefeiring med familien, og gleder seg til oppkjøringen foran 2020-sesongen. Det at hele familien samles til julefrokost i romjula er kanskje noe av det han har satt mest pris på med jula gjennom oppveksten og noe han fortsatt verdsetter høyt.

Familie og samhold

Hansen som opprinnelig kommer fra Veitvet i Oslo har de siste fem sesongene voktet målet for Rosenborg og har spilt seg inn i de trønderske fotballhjerter. Dette har gjort sitt til at han ikke møter mange av sine familiemedlemmer annet enn ved høytider slik som jul.

– For meg handler jula om familie og samhold, å få treffe familiemedlemmer man gjerne ikke har sett på et år. Jeg som bor i Trondheim og har familie som bor i Oslo og omegn gjør at det går lenge mellom hver gang vi møtes, så det å treffes i rolige omgivelser uten stress og mas, nyte et måltid eller to – det er liksom jula for min del, forteller Andrè.

Juletradisjon

Han synes det er veldig ålreit å ta vare på juletradisjoner, sånn som julaften og det tradisjonelle julemåltidet. Men så har de også i hans familie hatt en tradisjon med en klassisk julefrokost første eller andre juledag hvor de alle samles. Dette er kanskje noe av det han har satt mest pris på gjennom oppveksten forbundet med denne høytiden.

– Når vi var små var vi ute å lekte i snøen mens de voksne fikk skravla fra seg inne, så selv om jeg nå har havnet i den voksne gjengen er det å treffe familien for å få høre hvordan det går og hvordan livet har vært det siste året noe jeg verdsetter høyt.

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften?

– Det er den klassiske ribba, uten at jeg synes at ribbe er så sinnsykt godt, men det er tradisjonen igjen da – så jeg må ha et stykke eller to med ribbe på julaften. Men pinnekjøtt smaker godt det også!

Nylig operert

Når vi møter den nylig opererte keeperen kommer han med støtte fra en krykke i hver arm. Han forteller at han gradvis har økt belastningen på foten og regner med å legge fra seg krykkene over helga. Inngrepet han har vært gjennom er forsåvidt ukomplisert og opptreningen skal gå greit. Han regner med å være «fit for fight» igjen i januar, selv om det kan bli noe tilvenning når han begynner på gress igjen. Da det ikke var aktuelt for ham å spille torsdagens oppgjør mot PSV Eindhoven fikk Arild Østbø som er klar for overgangen til Viking spille sin aller siste kamp for RBK. Reservekeeper for anledningen var den nysignerte unggutten Rasmus Sandberg som er født i 2001 og er tidligere Nidelv-spiller.

 

Med krykker som støtte for å ikke overbelaste den nyopererte foten var ikke Hansen med i reisefølget til Nederland for årets siste kamp.

 

Et brokete år

Hansen forteller videre at han gleder seg veldig til 2020-sesongen da det har vært nok et brokete år for Rosenborg, selv om det på mange områder gikk godt i fjor så var det mye støy og det har vært kanskje enda mer støy i år i tillegg til at resultatene heller ikke har vært helt på nivået de ønsker. Det skal bli godt å sette et strek og legge det bak seg, men samtidig ta med seg de positive tingene for det var tross alt en god sommer i år. Ut i fra hvordan denne sesongen har utartet seg så er bronse nesten gull med tanke på at vi lå på nedrykk etter 8-10 serierunder, og det å snu det på 20 serierunder til å bli en tredjeplass viser en viss styrke og moral. Med alt det negative støyet som har vært så er det klart at det på et eller annet vis påvirker oss internt når vi vet hvilke krav og forventninger som ligger der, og det er klart vi ønsker å oppfylle de – kanskje til og med overgå de. Så når vi føler at vi er så langt unna å tilfredstille supporternes forventninger men likevel ender opp på tredjeplass, så føles den bronsemedaljen nesten som gull. En viktig plassering som gir oss muligheten til å kvalifisere oss til spill i Europa også neste år.

Unge utfordrere

Til den kommende sesongen kommer Julian Faye Lund tilbake som utfordrer til keeper-rollen i klubben. Han har på tross av en alder på tjue spilt sin aller første sesong i Eliteserien, en sesong som Hansen karakteriserer som en usedvanlig god sesong for unggutten. En ekstremt verdifull erfaring for ham og han er nok klar for å ta opp fighten om plassen, men det skal jeg være også sier han med et smil. En annen ung og lovende keeper som nå er tatt opp i A-stallen er Rasmus Sandberg som både spiller på aldersbestemt landslag og som var med som reserve mot PSV.

Veldig spennende

Vi spurte Andrè hvilke tanker han gjør seg rundt ansettelsen av den nye sportslige lederen i Rosenborg, Micke Dorsin.

– Veldig spennende! Jeg håper Micke får et sett med konkrete arbeidsoppgaver han kan gå i gang med og at vi som klubb kan samles enda mer og å dra i samme retning. Dette gjelder hele klubben helt fra grasrota og opp til toppen, inkludert oss spillerne. De to siste årene har vært strevsomme med mye støy, så jeg håper at vi kan legge det bak oss og se fremover. Vi må stå sterkere sammen både i medgang og motgang, for motgang vil komme. Noen ganger er motgang kortvarig, men nå har den vært ganske langvarig og da er det viktig at vi ikke spriker i alle retninger og virkelig står sammen. Det er mitt juleønske for Rosenborg det neste året!