Det ble en LEVEnde festival

Annonse

Mustafa Hasan hadde sin livedebut ved Rockheim på lørdag. (Foto: nardoposten.no)

Sist lørdag ble Verdensdagen for forebygging av selvmord markert, og organisasjonen LEVE hadde satt sammen et viktig arrangement i den forbindelse ved Rockheim. Med panelsamtale, stands og ikke minst konserter med flotte artister ble det en minneverdig markering.

I 2021 tok 658 mennesker sitt eget liv i Norge i følge statistikk fra FHI. Bak disse tallene står det mye lidelse, både av mennesker som sliter med selvmordstanker, for pårørende til mennesker som har selvmordsatferd og for de som blir etterlatt hvis noen tar sitt liv.

LEVE har ansvar for markeringen av Verdensdagen for selvmordsforebygging i Norge. Oppdraget er gitt av IASP, The International Association for Suicide Prevention. Det globale mottoet fra IASP for markeringen av denne dagen i perioden 2021-23 er; «Å skape håp gjennom handling».

Linn Jeanethe Kyed er skaperen bak serien «Rådebank». Hun åpnet kvelden med et svært aktuelt foredrag. (Foto: nardoposten.no)

Tok rånerne på alvor

Skaperen bak serien «Rådebank» var først ute på scenen denne lørdagen. Hun fortalte om idèen bak serien, men ikke minst om det som møtte henne da hun var ute for å gjøre research til suksessen. Litt av nøkkelen til seriens suksess er nok at hun og hennes team tok rånerne på alvor når de gjorde forberedelsene til innspillingen. Mange sterke inntrykk og historier.

Panelsamtalen dreide innom både det mørke, men handlet også om håpet. (Foto: nardoposten.no)

Etter skaperen bak «Rådebank» var ferdig med sitt foredrag gikk det over i en panelsamtale som ble ledet av ungdomskontakt i LEVE Tore Hongshagen Kristoffersen, og panelet besto av nevnte Kyed, Mustafa Hasan, Daniel Kvammen og Grim Pil.

Her ble det snakket både om mørke og tunge tema, men også om håp. En meget interessant samtale som nok traff mange i salen.

Et solid program

Etter panelsamtalen ble publikum guidet ut i vrimleområdet slik at salen kunne rigges om til kveldens konserter. Og det var en solid line-up som var booket for kvelden.

Kveldens første artist var Kjartan Gaulfossen. (Foto: nardoposten.no)

Sterke formidlere

Kveldens to første artister på scenen må sies å være to sterke formidlere. Først ut var Kjartan Gaulfossen som presenterte et par låter før han fikk opp gjesteartist «Oppkast ala kart» som fremførte ei låt om en avdød venn. Deretter fremførte Kjartan sin nyeste EP «Gode daga» i sin helhet.

Etter Gaulfossen var det klart for nok en artist i samme kategori, Grim Pil. Dette var hans første liveopptreden med sine låter, noe han fikset meget godt. Stikkord for begge de to første artistene er ordsmed! To spennende artister fra den trønderske undergrunnen.

Grim Pil formidlet sine låter på en svært god måte. En flott livedebut! (Foto: nardoposten.no)

En spesiell historie

Neste ut på scenen denne kvelden var ikke ukjente Mustafa Hasan som har blitt kjent for de fleste gjennom å kjempe sin sak for å få være i Norge. Mustafa hadde også sin scenedebut med egne låter denne kvelden, og det ble godt mottatt i salen på Rockheim.

Mustafa Hasan hadde sin scenedebut med egne låter på lørdag. (Foto: nardoposten.no)

Kveldens headliner

Kveldens hovedattraksjon på scenen var nok Daniel Kvammen. Med sin trio i storform entret han scenen som siste artist. Med tidvis såre tekster pakket inn i fengende poplåter, og en artist med sitt eget særpreg så ble det en fin opplevelse. Under det som kanskje kan beskrives som han største hit «Du fortenar ein som meg» hoppet han ned fra scenen og inn blant publikum, og fikk de med seg på refrenget.

En karismatisk Kvammen inviterte igjen sitt publikum til allsang på slutten av konserten som ble avsluttet med Hellbillies sin smått legendariske «Den finaste eg veit».

Daniel Kvammen var i storform lørdag under konserten på Rockheim. (Foto: nardoposten.no)

 

En stort lydbilde skapes av den dyktige trioen. (Foto: nardoposten.no)

Lørdagens arrangement var ikke bare viktig, men føltes også i etterkant veldig riktig. Det å miste noen er man ikke alene om, og det er noe fint ved at mennesker som har en så sår ting til felles kan møtes for å snakke om temaet samtidig som at man kan oppleve noe positivt.

Og i fellesskap ble det skapt et eget slags håp for mange på Rockheim lørdag!