Flere gull til Utleira på Tyrvinglekene

Utøverne fra Utleira. F.v: Sofie Felicia Murai-Ubby, Helle Kjøl-Johansen, Wilma Hollås Hamborg, Kristine Næss og Jonas Hombornes Husby. (Foto: Utleira IL)

Tyrvinglekene er Norges største friidrettsstevne med 1300 deltakere. Her samles de beste utøverne i landet til konkurranse på Nadderud stadion. For første gang deltok Utleira Friidrett på stevnet, og hadde 5 utøvere til start.

Da Utleira deltok på innendørsversjonen i vinter, ble vi av speaker omtalt som Utsira. Etter helgas stevne er det ingen som er i tvil om hvordan Utleira skal uttales. For klubbens utøvere imponerte stort og plutselig visste alle om Utleira Friidrett.

Allerede på stevnets første dag kom Utleiras første seier. Dette skjedde fredag kveld da Wilma Hollås Hamborg vant 600 meter for jenter 14 år. Med tiden 1,40,16 min. og et meget godt taktisk løp, vant hun med god margin.

Utleira fortsatt suksessen på lørdag med 2 nye gullmedaljer. Sofie Felicia Murai-Ubby tok seg enkelt videre fra forsøksheatet på 60 meter. Med tiden 8,22 i forsøket var hun favoritt i finalen litt senere på dagen. Sofie innfridde stort i finalen og løp inn til den utrolige tiden 7,89!! Litt for sterk medvin, men det kan nevnes at Norgesrekorden for jenter 13 år er 7,87 og at stevnerekorden til Ingvild Meinseth var 7,90.

I klassen jenter 14 år stilte vi med Helle Kjøl-Johansen. I motvinden løp hun inn til 8,99 sek på 60 meter. Det holdt til en 4. plass i sitt heat, men dessverre ikke til finale.

Lørdag var også dagen for 200 meter for jenter 15 år og gutter 15 år.  Kristine Næss vant sitt heat med solid ny personlig rekord på 27,51 sek, noe som holdt til 7. plass til slutt. Jonas løp også inn på ny personlig rekord på 200 meter, da han løp inn på tiden 25,73 sek. og ble totalt nummer 14 på distansen.

Senere på dagen var det på nytt klart for mellomdistanse og Wilma skulle i aksjon. Etter å ha vunnet 600 meter i jenter 14 år dagen før, stilte hun lørdag til start på 800 meter for jenter 15 år. Wilma gjorde på nytt et godt taktisk løp og sprang inn på tiden 2,17 min og seier.

Søndag var Sofie i aksjon igjen. Man kunne på forhånd se at Sofie var favoritt på 60 meter hekk for jenter 13 år, da hun var den eneste som hadde løpt under 10 sekunder fra før. Sofie leverte igjen. I motvind løp hun inn til knallsterke 9,84 sek. Klar seier og nytt gull til Sofie.

Både Kristine og Jonas hadde ambisjoner om å ta seg til finale på 100 meter. Da handlet det om å løpe inn blant de 8 beste tidene i forsøksheatene tidlig på dagen. Begge klarte oppgaven og fikk løpe finale senere på dagen. Det endte med 6.plass til Kristine og 8. plass til Jonas. Kristine inn på 13.52 og Jonas på 12,38.