Gjøkan er klare med «bare rør»

Annonse

(Foto: Leirgjøkan)

Revygruppen Leirgjøkan er kanskje ikke Trøndelags mest kjente revygruppe, men i løpet av de seks årene de har holdt på har de rukket å gjøre seg bemerket i revymiljøet. Nå er de klare med forestillingen «Bare rør» som spilles ved Lerflaten Gård denne uken.

De har deltatt på revyfestivalen på Høylandet med sin dyktige buktaler, som siden også fikk fremvist sine kunster i Olavshallen. Og i 2021 hadde de to numre i semifinalen i NM hvorav det ene kom til finalen i Olavshallen. I Adresseavisens anmeldelse fra denne finalen står det å lese: «… ble undertegnedes favorittnummer det ene innslaget som først og fremst var alvorlig, tross
navnet på innslag og revylag, nemlig «Antibabcock» av revylaget Leirgjøkan.» Dette var et sangnummer fra gjøkenes revyforestilling i 2020, kalt ”I koronaens tid”.

Nå, etter flere koronautsettelser, er Leirgjøkan endelig tilbake med den nye revyen «Bare Rør». Leirgjøkan har seksten faste medlemmer som møtes hver mandagskveld. Under kyndig veiledning fra regissør Per Mollan presenterer de et rikholdig program. Her er vakker sang og absurd humor. Politisk satire rettet mot Ulveskytedepartementet og Vindmølledepartementet kommer de ikke utenom. de håper også at vi kan gjøre oss ferdig med koronaen en gang for alle. Bygdeoriginalene fra Bjørkmyr sliter som folk flest, men de lokale løsningene
er kanskje noe å lære av, eller kanskje ikke? De ser også nærsynt på noen yrker og melder om et svært uventet trønderfinfint besøk. Revylaget håper publikum vil le seg gjennom det rikholdige sketsj og sangprogrammet.

(Foto: Leirgjøkan)

«Bare Rør» spilles ved Lerflaten gård på Bjørkmyr tirsdag, onsdag og torsdag denne uken!