En scene full av unge talenter

Annonse

 

Torsdag kveld ble det arrangert UKM Bydel Lerkendal ved Sunnland Skole. På scenen sto mange unge talenter fra bydelen med alt fra pianospill, sang og band med utspring fra ungdomsskolene i nærmiljøet. Publikum fikk oppleve både klassisk musikk, 70-tallsrock og mer moderne popmusikk.

En god arena

UKM, som står for Ung Kultur Møtes er et konsept for ungdom som ønsker å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet sitt. UKM er en møteplass for ungdom og kultur ifølge deres egen hjemmeside. Som et prøveprosjekt arrangeres det i år UKM lokalt i regi av Ung Kultur Lerkendal, og torsdag kveld kunne man oppleve unge lokale talenter på scenen ved Sunnland Skole. Det hele ble satt igang ved kveldens to konferansierer som presenterte kveldens første artist Kaja som på imponerende vis trakterte tangentene på pianoet.

 

 

For vår jord

Neste innslag var ved Linnea og Linnea som fremførte en vakkert sunget versjon av «For vår jord» som er skrevet av Anita Skorgan og ble første gang fremført av Karoline Krüger ved Melodi Grand Prix i 1988. Påfulgt av deres duett kom bandet «Monarch» med elever fra Hoeggen Skole på scenen og vartet opp med en coverversjon av AC/DCs «Thunderstruck» anført av den karakteristiske gitarintroen, for anledningen spilt av Jacob Jerner. Med et flott komp fra både trommeslager Brage Vinje, bassist Isidora Bizama og rytmegitarist Markus Eikseth forsvant stemmen til vokalist Sofie litt i begynnelsen av låta, men med kyndig hånd bak mikseren kom også hun til sin rett utover i sangen.

 

Mange flotte innslag under UKM på Sunnland, her ved bandet Monarch som til daglig er elever ved Hoeggen Skole.

 

Vakker popmusikk

En av kveldens yngste deltakere ved UKM var Jorid Arnøy som fremførte en nydelig versjon av låta  «Before you go» av Lewis Capaldi. Jorid synes selv det var morsomt og spennende å opptre ved UKM. Hun drømmer om at fremtiden skal bestå av musikk og sang, reise på turnè og kanskje til og med en dag spille på Broadway! Hun er også glad i skuespill og har erfaring fra blant annet Putti Plutti Pott og Korsvikaspelet. Når vi spør om hun ser for seg en karriere som sanger eller skuespiller svarer hun følgende;

– Det er et ganske godt spørsmål, må nok si ja takk begge deler!

Jorid Arnøy sang seg godt inn i publikums hjerter med sin nydelige versjon av «Before you go» av Lewis Capaldi.

 

Dire Straits og Zeppelin

Et annet band som ga oss en liten reise tilbake i tid var en trio med elever fra Sunnland Skole bestående av Ask Bekkadal på bassgitar og vokal, Aslak Øyum på gitar og Emil Waldenstrøm på trommer. De fremførte en instrumental-versjon av Dire Straits sin «Sultans of swing» påfulgt av Led Zeppelins «Stairway to heaven». Fantastisk å se at nye band fra ungdomsskolene i bydelen spirer og gror, og like fantastisk å se at de omfavner gamle klassikere.

 

Frontfigur og bassist i Sunnland Band, Ask Bekkadal under fremføringen av «Stairway to heaven».

 

 

Gitarkamerater

Siste innslag for kvelden var Johannes og Jonas som med sine gitarer ga publikum en ren gitarversjon av Metallicas «Nothing else matters». Guttene hadde nok litt puls enda da de gikk på scenen mer eller mindre rett fra håndballtrening.

 

Johannes og Jonas hadde plassert seg bedagelig i en sofa midt på scenen under sin opptreden.

 

Publikumsfrieri

Etter bandet Monarch hadde hatt sin første opptreden for kvelden entret trommis Brage Vinje og gitarist Jacob Jerner scenen på nytt. Da kom kveldens store publikumsfrieri hvor alle ble oppfordret til å reise seg og klappe/trampe takten. Det var da klart for «We will rock you» av Queen. Etter Vinje og publikum hadde satt takten kom Jerner igang med å synge denne klassikeren, og de fremmøtte var med gjennom hele låta.

For første gang

Ifølge Thomas Alstad ved Ung Kultur Lerkendal var dette første gang UKM arrangeres i bydelen og er et prøveprosjekt for at konseptet skal øke nedslagsfeltet. Alstad jobber til daglig ved fritidstilbudene på Brakka og Ristunet. Han var veldig fornøyd med arrangementet og meget imponert over nivået. Han er med å gjennomføre UKM for første gang og sier det frister til gjentakelse, men evalueringen vil vise om dette også vil arrangeres lokalt i bydelen neste år.

 

Thomas Alstad ved Ung Kultur Lerkendal var veldig godt fornøyd med gjennomføringen av UKM.

 

Imponerende dansecrew

Som pauseunderholdning ble det et imponerende danseshow med Chromatic Dance Crew. Disse stilte ikke opp for å delta, kun for å underholde.

 

 

 

 

 

De unge menn i bandet «Monarch» etter kveldens opptreden. Brage (f.v), Jacob og Markus.

 

TV Risvollan var også tilstede under UKM. Her i intrevju med Jorid Arnøy.