Med generalprøven unnagjort og klare for mesterskap

Annonse

Nardo Skolekorps sitt juniorkorps under generalprøven før Trøndersk Mesterskap.

Fredag var det mange stolte foreldre og besteforeldre som fikk oppleve generalprøve når Nardo Skolekorps sitt juniorkorps inntok gymsalen på skolen for en siste gjennomkjøring før søndagens deltagelse i Trøndersk Mesterskap.

I 2021 var det i Trøndelag det eneste fysiske mesterskapet på landsbasis ble gjennomført, dette takket være mange dyktige folk i fylket som samarbeider godt for å legge til rette for at musikkglade sjeler har kunnet utøve sin lidenskap. Etter nok et korpsår med store begrensninger er det denne helgen klart for årets utgave av Trøndersk Mesterskap i Olavshallen.

Trøndersk Mesterskap er en konsertkonkurranse der hvert korps spiller et fritt valgt program. Det konkurreres i felles klasse for brass og janitsjar, fordelt på tre divisjoner, i tillegg til aspirantklassen og åpen klasse.

Lørdag er det voksenkorps og generasjonskorps som skal i ilden, og søndag er det duket for skolekorps og aspirantkorps.

Tradisjon

Et av korpsene i nærmiljøet som har tradisjon for å delta ved mesterskapet er Nardo Skolekorps, og fredag hadde juniorkorpset generalprøve i skolens gymsal. Der hadde forventningsfulle foreldre og besteforeldre møtt opp for å til stor glede oppleve sine håpefulle musikanter.

Leder i Nardo Skolekorps Karsten Landrø kan fortelle at de i forberedelsene til TM har delt opp korpset i to kohorter med hver sine innganger til gymsalen for å få til samspill i øvingssituasjon. Med det høye smittetrykket vi opplever nå så er allerede korpset rammet av frafall, men om situasjonen holder seg vil det delta 16 juniorer og ca. 40 musikanter i hovedkorpset på søndag. Og det er ingen tvil om at korpset gleder seg veldig!

– Ja, fy søren, svarer Karsten kontant.

Han skryter av de som jobber i kretsen som hele tiden ser på mulighetene for å kunne legge godt til rette for at aktiviteten for de unge korpsmusikantene kan opprettholdes, også i tider med pandemi.

Det er ikke alle som kan sitte sånn komfortabelt, og samtidig spille så fint.

 

Som korpsmusikant blir man også vant til å slå hjel litt tid mellom slagene.

 

Leder i Nardo Skolekorps Karsten Landrø i front av hovedkorpset ved generalprøven før TM. (Foto: Randi Moen Sund)

 

(Foto: Randi Moen Sund)