Bebyggelse mot nye høyder

Annonse

(Illustrasjon: Agraff/Arkitekturfabrikken)

Denne uken besluttet styret i SiT at de skal gå videre med konkurranseforslaget Hjem 2.0 fra Betonmast for bygging av over 800 nye studentboliger i Nardovegen 12 – 14. Foruten studentboliger skal prosjektet romme treningssenter, serveringssted og store utvendige fellesarealer.

Komme til enighet

Neste skritt er en samspillsfase hvor målet er å komme til enighet om totalentreprise for prosjektet, som har en anslått prislapp på ca. 800 millioner kroner.

– Betonmast har svart godt på våre krav og ønsker om gode miljøtiltak i byggene, og tilrettelegging for gode møteplasser og ivaretakelse av sosial bærekraft, både inne i byggene og på uteområdene, sier boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås.

Største kontrakt noensinne

– Dette er en gledens dag for oss i Betonmast Trøndelag! Kontrakten er vår største noensinne,  og vi er både stolte og ydmyke over å ha blitt vist denne tilliten av SiT, – en byggherre vi kjenner godt fra tidligere prosjekter, sier Tom Utvik som er daglig leder i Betonmast Trøndelag.

Store behov ifølge SiT

I pressemeldingen fra SiT heter det at det er store behov for studentboliger i Trondheim, og både Betonmast og SiT ser frem til å bygge nye, moderne og innovative studentboliger tilpasset behovene til kommende generasjoner med studenter.

 

Nå gjenstår det bare å se reaksjonene fra nabolaget…