Usikker på tiden som kommer

Annonse

Daglig leder ved Circle K Nardo, Christer Brekke forteller at det er svært merkbart på trafikken at folk er pålagt hjemmekontor og at det ikke er like mange lunsjkunder innom som normalt.

Etter elleve måneder med restriksjoner i forbindelse med pandemien har smittevernhensyn blitt en vane for de fleste av oss. Med variasjon i smittetrykket har også de lokale forskriftene vært i endring underveis. For noen merkes det bedre enn for andre at folks adferdsmønster er endret, men alle påvirkes i mer eller mindre grad av situasjonen.

Verre i år

Hos Circle K på Nardo har de merket konsekvensene av pandemien i større grad på starten av det nye året enn hva de gjorde i 2020. Daglig leder Christer Brekke forteller at de normalt sett har svært mange lunsjbesøkende, mange bedriftskunder og at trafikken i helgene pleier å være god. Her har det vært en svært markant nedgang så langt i 2021, og Brekke føler seg usikker på hva tiden som kommer bringer med seg. De merker også at mange av kundene i nærmiljøet uteblir når de er pålagt hjemmekontor. Så totalen blir desverre litt for negativ i forhold til forventningene.

– Samfunnet er jo berørt, og vi har vært heldige med at vi berget bra i 2020. Men nå merker vi at vi er ganske kraftig berørt av situasjonen, og slik ser det nok ut til at det blir en stund framover, forteller Brekke.

Han forteller at med de lokale og nasjonale tiltak føler han seg litt usikker på tiden som kommer, men at de er ydmyke over at de har berget såpass bra som de har gjort.

– Vi har hatt veldig flinke medarbeidere som har stått på og gått foran i bresjen, og som har vært selskapets ansikt utad. De har vært nøye med smitteverntiltak og fått mye gode tilbakemeldinger fra kundene på dette. Det er det vi lever på! Så vi må bare fortsette å tilpasse oss, vi vet jo ikke hvordan morgendagen eller neste uke blir.

Videre forteller han hvor greit det er å ha et stort selskap i ryggen som er flink på å oppdatere nødvendig informasjon og å veilede hele veien. Samtidig gir den muskelkraften en sikkerhet for veien videre. En fordel som Brekke beskriver som svært gunstig.

Bortimot isolert

For Hege Aalberg Markovic påvirker pandemien hverdagen hennes ved at hun sjeldent oppsøker butikker og lignende for å ta best mulig hensyn til at hun har en syk sønn. Dette fører til at de holder seg i ro hjemme når situasjonen er som den er. Som mamma til en som har vært syk i en rekke år så er hun vant med å ta forhåndsregler, men normalt sett blir man jo ikke isolert slik som nå.

Hege Aalberg Markovic

 

Å leve mest mulig vanlig

– Jeg prøver å leve mest mulig vanlig, kommer meg på jobb om dagene og må selvfølgelig ta alle forholdsregler slik som alle må gjøre, forteller Gunnfrid Holan.

Hun forteller at hun synes dagene går fint, og at hun legger opp de etter situasjonen. Så koser hun seg med det hun faktisk kan gjøre.

– Jeg synes det går greit, avslutter hun.

 

Gunnfrid Holan synes det går greit, og legger opp dagene etter situasjonen.