Strømbrudd for tusenvis

Annonse

Strømnettleverandørens kart over strømstans var enda ikke oppdatert klokken halv tolv mandag formiddag. (skjermdump fra tensio.no)

Nettselskapet Tensio sendte mandag formiddag ut melding til sine kunder om strømbrudd som berammet tusenvis av mennesker i området Nardo, Moholt og Strinda. Rett etter klokken 12 hadde de fleste strømmen tilbake.

Skyldtes trafofeil

Det var like før klokken 11 mandag formiddag at nettselskapet sendte ut beskjed til sine kunder i området om en feil som hadde ført til avbrudd i strømforsyningen. Ifølge kommunikasjonsrådgiver Ole Marius Ingvaldsen hos Tensio skyldtes strømbruddet en trafofeil på Moholt. Denne feilen rammet 4733 husstander tilknyttet den spesifikke trafostasjonen. Han bekrefter overfor Nardo-Posten at alle kundene hadde strømmen tilbake rett etter klokken 12 på mandag, knappe en og en halv time etter strømbruddet inntraff.

Eget oversiktskart

Ingvaldsen opplyser at de ved strømstans oppdaterer sine kunder via et oversiktskart på sin egen hjemmeside. Denne ble dessverre ikke oppdatert i den gjeldende perioden i dag grunnet en feil, men her kan kundene normalt sett kunne gå inn for å sjekke om det er brudd på strømmen fra leverandørens side.