Fire Nardo-spillere klar for SalMar Akademiet

Annonse

Bak fra venstre på bildet er Thomas Erikstad, sportslig leder Nardo FK, Stein Blengsli, trener Nardo G16, Nils Petter Austad og Sarmed Saify. Foran ser vi Jesper Reitan-Sunde, Stian Sjøvold Thorstensen, Sverre Halseth Nypan og Magnus Holte (Bilde hentet fra rbk.no)

De fire Nardo FK spillerne Jesper Reitan-Sunde, Stian Sjøvold Thorstensen, Sverre Halseth Nypan og Magnus Holte har nå meldt overgang og er klare for RBK.  – Dette er en stor anerkjennelse for Nardo som har utviklet så gode spillere, sier leder av akademiet Roar Vikvang.

En god skole

SalMar Akademiet har en klar målsetning om å være den beste utviklingsarenaen for unge fotballtalenter i Norge, og i den forbindelse er det svært gledelig å se at de fremste talentene i Trøndelag velger å ta del i dette. De fire spillerne som nå har meldt overgang er alle spillere som i lang tid har utmerket seg som noen av de aller beste 06-modellene i Trøndelag. Det er åpenbart spillere med talent, men også spillere som har gått en veldig god skole der de har vært frem til nå.

Rosenborg vil i den forbindelse gi stor honnør til Nardo FK og trener Stein Blengsli og hans trenerteam for den gode jobben de har gjort med laget og spillerne over tid. Vi vil også gi en honnør til barndomsklubbene Othilienborg (Jesper), Sjetne (Stian) og Gauldal (Magnus), som har bidratt til spillernes utvikling før de ble Nardo-spillere. Sverre har vært Nardo-spiller siden han var 6 år.

– Det er selvfølgelig spesielt at RBK henter fire spillere fra samme klubb, og vi har hatt en god dialog med Nardo om dette. Det er krevende for en klubb og et lag å miste sine fire beste spillere på et årskull, men samtidig er det en stor anerkjennelse til klubben som har utviklet så mange gode spillere. Nardo har vært veldig samarbeidsvillig, og har satt spillernes muligheter i sentrum. Det står det stor respekt av, sier leder for SalMar Akademiet Roar Vikvang.

– Vi er ydmyke i forhold til den jobben og innsatsen som er gjort før spillerne nå kommer til RBK, og skal gjøre vårt ytterste for å gi disse fire spillerne og de øvrige i SalMar Akademiet gode muligheter for å utvikle seg videre, fortsetter han.

En liten påskjønnelse

Rosenborg overrakte 2 sesongkort til RBK a-lag sine hjemmekamper i 2021, som en påskjønnelse til Nardo for jobben de har gjort med disse spillerne. Sesongkortene disponerer klubben og kan selv velge hvem som skal benytte kortene på de ulike hjemmekampene.

Rosenborg vil gi en tilsvarende påskjønnelse også til de øvrige klubbene som har bidratt med spillere inn til vårt G16-lag før sesongen 2021. På to hjemmekamper i 2021 vil SalMar Akademiet invitere de som har mottatt slike sesongkort til et fotballfaglig møtepunkt før kampen, der gjennomgang av RBK sin kampplan for den kommende kampen vil være tema. RBK håper det kan bli to gode fotballmøter, som gir inspirasjon.

– Vi takker nok en gang Nardo og de tidligere barndomsklubbene for jobben de har gjort. Vi ønsker samtidig Jesper, Stian, Sverre og Magnus velkommen til RBK, og vil også gi guttene ros for den innsatsen de har lagt ned i egen fotballutvikling så langt. Egeninnsatsen og det harde arbeidet må fortsatt ligge i bunn hvis man ønsker å se hvor langt man kan nå, så skal vi i RBK bidra så godt som overhodet mulig, sier Vikvang.

 

 

 

(saken ble først publisert på rbk.no)