Spiller på Nardo smittet, og A-laget satt i karantene

Annonse

Onsdag ble det kjent at en av Nardo FKs spillere på A-laget for herrer hadde fått påvist smitte av koronaviruset. I en melding lagt ut internt i klubben kommer det frem at samtlige spillere og støtteapparat har eller vil bli testet og er i karantene til og med søndag. Administrasjonen i klubben har god dialog med kommunen og smittevernkontoret.

Intern melding

Etter at Nardo Fotballklubb ble kjent med det påviste smittetilfellet ble det lagt ut en intern melding til medlemmene i klubben. Styreleder i Nardo, Vegard Olsen, henviser til denne også overfor Nardo-Posten;

<<En spiller på Nardos A-lag herrer har testet positivt på Covid 19. Samtlige spillere og støtteapparat har/vil bli testet og er i karantene t.o.m.søndag. Vi vil komme med mere informasjon hvis utbruddet får ytterligere konsekvenser. Vi er i god dialog med kommunen og smittevernkontoret. Foreløpig vil dette ikke være utslagsgivende for den øvrige aktiviteten i klubben.>>

Utover dette forteller Olsen at administrasjonen i klubben har god dialog med kommunen og smittevernkontoret.

Sesongen er over

Nardo FKs A-lag havnet på nedre halvdel av tabellen i årets sesong, noe som førte til tidlig sesongavslutning. Etter dette har det blitt arrangert en vinterserie med de tre trønderske lagene i PostNord-ligaen som i tillegg til Nardo er Rosenborg 2 og Levanger. Siste kamp for Nardo var på Lerkendal i forrige uke hvor de møtte Rosenborgs A-lag som var stedfortreder for andrelaget. At RBK valgte å løse kampavviklingen slik er noe de mottar kritikk for i etterkant, da enkelte hevder at det kan sette hele avviklingen av Eliteserien 2020 på spill. Det er egne protokoller som gjelder for fotballen som omhandler divisjonskohorter, og å spille på tvers av disse unntatt når det kommer til kvalifiseringsspillet mellom divisjonene. Det er derfor ekstra uheldig at disse to lagene spilte mot hverandre bare en uke i forkant av at smittetilfellet ble kjent, men ifølge det vi kjenner til ble den som har fått påvist smitte eksponert for dette flere dager etter at kampen ble spilt.

Kjedelig, men sant

Styrelederen forteller at informasjonen og dialogen med kommunen og smittevernkontoret pågår via klubbens administrasjon som holder godt tak i situasjonen. Klubben har fulgt alle protokoller, men denne typen smitte kan man ikke gardere seg mot. Nå venter man videre på svar vedrørende resten av lagets koronatester.

– Kjedelig, men sant, avslutter Vegard Olsen.

 

Les også denne – «Nardo er på jakt etter ny hovedtrener»