Drømmen om helaftens revy – med pause!

Annonse

Denne gjengen er klar til 25-årsjubileum og revy i helga! Fra venstre: (deler av)Knut Guttorm Berg, Inger-Lise Ramfjord, Liv Finset Sørdal, Per Blomstrøm, Rannveig Skutvik Høseggen, Wenche Langvatn. Og Karl Lauvsnes foran.

Av Redaksjonen

Det hele startet som et underholdningsinnslag på foreldrefest i fotballklubben, 10 år etter sto de på Byscenen 6 kvelder på rad. Nå er 25 år gått og NardOldies inviterer til sesong 3 av «Det var likar før».

Drømmen om helaftens revy – med pause!

Knut Guttorm Berg er en av de som var med fra starten for 25 år siden. Han forteller at de nå har tatt det hele litt tilbake til begynnelsen etter en pause.

– Nardo Revylag ble stiftet på høsten 1994, og var en gjeng på 10-11 personer til å begynne med.  Vårt første forsøk på revy var som et underholdningsinnslag på en foreldrefest i junioravdelingen i fotballklubben.  Men så drømte vi om å sette opp «helaftens revy, med pause» (veldig viktig med pause), og flyttet til gymsalen på Nardo Skole,  før vi feiret 10-årsjubileum på Byscenen.  Deretter fulgte ett par oppsetninger til på Byscenen, før det ble behov for en pause…  Nye folk kom inn, en del av de eldre  forsvant ut, og etter hvert ble det stans i revyproduksjonen. Nå er det «gamlingan» som er i gang igjen, hovedsakelig med gamle revyklassikere mange vil huske igjen, men også med nyskrevne nummer.

Han forteller videre at de er en gjeng hvor alle gjør litt av alt og mest av det de kan. Selv skriver han noen tekster, gjør så godt han kan på scenen og holder seg unna alt som heter snekring, sying og maling.

Surprise

Vi spurte Berg hva drivkraften bak å fortsette med revyen er og hvor mye tid de bruker på en slik oppsetning.

– Da vi dro i gang med NardOldies igjen i 2017, var hovedformålet av vi hadde lyst til å gjøre noe sammen igjen.  Gjennom 13 år med Nardorevy hvert år, ble vi en utrolig sammensveiset gjeng.  Da vi var «surprise-innslag» på en bursdag for en av våre, ble tanken om en gjenforening av gammelgjengen «NardOldies» født.  Mentalt tar vi ett år i slengen. I gamle dager brukte vi godt og vel ett halvt år pr oppsetning, nå kjører vi jo en del repriser på ting vi har gjort før, og bruker nok mindre tid på produksjnen nå enn tidligere.  Men nå bruker vi nok adskillig lengre tid på å lære oss tekstene, DET begynner å bli strevsomt!

Sketsjene de fremfører er skrevet av revylagets medlemmer. Det er Sølvi Dahlen Lauvsnes som skriver det meste, så supplerer de andre så godt de kan, ifølge Berg.

Spillesugen revygjeng

– Jeg tror jeg nok en gang kan love en kveld med mye latter og leven i klubbhuset i Nissekollen.  Vi har funnet frem et knippe med gamle slagere, blant annet serverer vi det uforglemmelige «Nardospelet», historien om hvordan Nissekollen og Blomsterbyen ble til.  Og selv om vi på scenen etter hvert begynner å dra på årene, er det haugevis med rutine på gang hos en spillesugen revygjeng!  I tillegg har man jo sjansen til å treffe naboen, gjerne over et glass både med og uten, før og etter revyen.  Og så selger vi kun 70 billetter til hver kveld, så dette er eksklusive greier!

En av karakterene som har vært med i mange år er «Næbbet». Hennes favorittfrase har gitt navnet til revyen de siste tre årene.

«Det var likar før»

En av revylagets karakterer «Næbbet» har satt revyens tittel med sin favorittfrase.

– Vi har en forholdsvis ilter dame, «Næbbet», som har vært med oss omtrent alle år fra starten av.  Favorittfrasen hennes er «Det var likar før», og vel, nå begynner jo vi også å komme i den alderen at alt faktisk var likar før. Så da er vel det et passende navn når NardOldies setter opp ny forestilling..?

 

NardoRevyen på Facebook