Ingen god opplevelse

Annonse

 

Det var på mange måter et historisk øyeblikk da det ble holdt ett minutts stillhet til minne om Diego Maradona foran møtet mellom Utleira og nederlandske Hovocubo i kvalifiseringen til Champions League lørdag. For hjemmelaget ble det et brutalt møte med en svært god motstander, og allerede til pause sto det 0-5.

Pasningssterk og effektiv

Fjorårets seriemester i den norske Eliteserien i futsal tok lørdag imot de regjerende mesterne fra Nederland til kvalifisering for gruppespill i Champions League. Det var et nådeløst bortelag som fremsto svært trygge med ball og meget effektive. Allerede etter et halvt minutt fant ballen nettmaskene i deres favør, og det sto 0-1 ved Mellah Faisal. Utleira evnet aldri å etablere mye eget spill i den første omgangen, pauseresultatet ble 0-5 etter straffespark når det gjensto fem sekunder på klokka.

 

Med kun fem sekunder igjen av den første omgangen la Bouyouzan Lahcen på til 0-5 for gjestene.

 

Som i første

Den andre omgangen startet ikke ulikt den første med mål for gjestene etter drøye tretti sekunder scoret av Charraoui Soufian, som bare halvminuttet etter også la på til 0-7. I samme spilleminutt kom også baklengsmål nummer åtte for Utleira. Det skulle gå hele ti minutter før det neste målet kom, men når kampen ble avblåst sto Hovocubo registrert med hele elleve scoringer. Hjemmelaget evnet aldri å ta styring over kampen mot en motstander som definitivt holder et høyere internasjonalt nivå, men Utleira fikk med seg en god erfaring på veien videre.

 

 

Ingen god opplevelse

Trener for Utleira, Kai Bardal sa etter kampen at det ikke var noen god opplevelse når man går ut fra start og blir liggende under med en gang.

– Den første omgangen blir et strev når de spiller på en måte som vi har forsøkt å forberede oss til, men vi har for lite trening på. Vi får ikke trent på å spille slik mot norske motstandere som i mye større grad slår langt, så dette har vi ikke nok mengdetrening på. Når vi da i tillegg skal gjøre det mot et lag som er så god som dagens motstander, så blir det fort fryktelig stygt. Så dette må vi bare lære av for å bli bedre!

 

Utleiras trener Kai Bardal etter oppgjøret mot de nederlandske mesterne Hovocubo.

 

Ikke overrasket

– De var veldig effektive, og det vet vi at de er og at de har den typen ferdigheter som de viste her – noe som er vanlig på dette nivået. Man skal ikke gjøre så mye dumt før de scorer, så det kommer ikke som noen overraskelse. Noe av det som gjør at sifrene blir så stygge er at vi ikke klarer å presse frem flere feil, for vi ser jo det utover kampen at når de ikke bare kan spasere gjennom så slår jo også de baller utover siden og de gir bort ballen. Dette skulle vi klart godt nok gjennom hele kampen, ikke bare etter den er «død», sa Bardal etter kampen.

Ble fort tungt

For Utleiras keeper Sondre Enlid opplevdes kampen tung mot den gode motstanderen.

– Ganske hardt! Det var en tung match. De er gode, de springer fort og jobber knallhardt, og vi var nok ikke så aggressive som vi burde vært. Da blir det fort tungt.

Han forteller videre at de har nok mye å lære som de kan ta med seg videre etter denne kampen, men at det først og fremst er aggressiviteten som er for dårlig i dag.

 

 

En læringsarena

Ifølge Utleiras Magnus Valstad Johansen fikk de beskjed av trener Bardal i pausen om å bruke dette som en læringsarena.

– Vi visste at vi kom til å møte en god motstander, men de var nok kanskje enda litt bedre enn vi forventet, sa Magnus etter kampen.

Både Johansen og Enlid er enige om at det skal gå fint å omstille seg til neste runde med seriespill i Eliteserien hvor laget reiser nordover for å møte både Hulløy og Sjarmtrollan i henholdsvis Bodø og Tromsø.

 

 

Godt organisert

Med de utfordringer hva angår restriksjoner og protokoller var det på et tidspunkt uvisst om Utleira kunne avvikle kvalifiseringskampen som planlagt. Etter at forbundet anbefalte å avlyse, ble det gjort et grundig arbeid for å legge alt til rette for å imøtekomme alle krav for å kunne gjennomføre. Utleira har gjort et eksemplarisk arbeid for å ivareta alle hensyn i den krevende situasjonen samfunnet står i.

 

Leder av Utleira Futsal, Torgeir Kråkenes er en av de som virkelig har lagt ned en innsats for at kampen skulle kunne avvikles.