Med fokus på mestring og deltagelse

Annonse

Innebandy er en idrett som passer godt for mange, og nå skal det arrangeres nybegynnerkurs i bydelen. Kursene er gode pedagogiske opplegg som er utviklet av Norges Bandyforbund og er gjennomprøvd i både skoleverket og på Universitet og Høgskoler over flere år. Innholdet har fokus på mestring og deltagelse, gjennom lekpreget aktivitet der deltagerne skal føle mestring og utvikling ut fra sitt nivå.

Det koster ingenting å prøve

Nå inviteres barn i 1. og 2. klasse ved Nardo og Nidarvoll skole velkommen til gratis nybegynnerkurs i Innebandy. Ifølge Sandra Grande Einertsen som er utviklingskonsulent i Midt-Norge Bandyregion vil barna etter endt nybegynnerkurs få tilbud om å trene i klubb, samt bli med på minirunder.

– Gjennom nybegynnerkurset ønsker vi at enda flere lag skal få muligheten til å delta på minirundene. Minirunder er et tilpasset konkurransetilbud organisert som turneringsspill for barn under 12 år i innebandy. Mange kamper på kort tid og det spilles på redusert banestørrelse med færre spillere, uten resultattavle og med likespill-prinsippet, forteller hun.

 

Det sosiale i læringen

På spørsmål om hvorfor man skal starte med innebandy sier Einertsen følgende;

– Fordi du selv vil og fordi du synes det er gøy. Vi vektlegger det sosiale i læringen av innebandy. Vi skal ikke bare utvikle innebandyspillere, men også mennesker som tar vare på hverandre, både på og utenfor banen, i og utenfor idretten. I innebandy oppfordrer vi til at du skal drive flere idretter samtidig. Vi vektlegger å finne en plass til alle, uansett alder og nivå. Vi har lave kostnader, rimelig utstyr og lave medlems- og treningsavgifter.

Skal ikke være for dyrt

Hun forteller videre at Norges Bandyforbund er opptatt av at barneidretten ikke skal være så dyrt, derfor tilbyr de dette nybegynnerkurset gratis.

– Hvis barna ønsker å fortsette videre i klubb kommer medlemsavgift på 100-200 kr i tillegg. Vi vil også låne ut utstyr til barna under dette nybegynnerkurset, så man trenger bare å ha med seg sko og drikkeflaske. På denne måten håper vi å tilby et tilbud som kan passe for alle! Hvis man har lyst til å fortsette med innebandy etter endt nybegynnerkurs, starter Nidelv IL opp med treninger for barn rett etter høstferien. 

 

 

Klikk her for mer informasjon!