Solglimt i en ellers grå juli

Annonse

Med kun tre registrerte dager uten nedbør så langt i juli måned vil det bli et kjærkomment gjensyn med solen lørdag og søndag. Historisk sett er vi straks ferdig med det som gjennomsnittlig er årets varmeste måned i Trondheim, selv om det kanskje ikke vil gjelde årets utgave av denne sommermåneden!

Kortvarig glede

Ifølge værtjenesten Accuweather vil finværet bli en kortvarig glede for denne gang, og kun gjelde lørdag og søndag. Fra mandag vil det igjen bli overskyet og nedbør i luften, så her gjelder det å utnytte tiden godt om man vil ha en smak av finværet. Temperaturene vil stige noe gjennom helgen, den skal ifølge prognosene også vedvare utover til midten av den kommende uken.

 

(skjermdump fra storm.no)

Historisk sett

Gjennomsnittet de siste ti årene viser at juli måned tradisjonelt sett er årets varmeste måned med i overkant av ti dager med nedbør over 1 mm.

(skjermdump fra storm.no)