Fornøyelig kulturformidling på hjul

Annonse

Med sin popup-scene bak på bussen «Blåmåka» underholdte The Flying Seagulls Norge ved Steinan Studentby søndag formiddag.

The Flying Seagulls Norge skal spre glede til folket på en risikofri måte. Med «Bussen Blåmåka», en fargeglad scene på hjul, vil de rulle rundt i Trøndelag og tilby gratis underholdning. Søndag formiddag dukket de opp ved Steinan Studentby til glede for store og små. Med engasjerte frivillige i den ideelle organisasjonen og støtte fra både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune har det blitt mulig å gjennomføre dette tiltaket.

Fysisk distanse, sosial nærhet og varme

The Flying Seagulls Norge har en plan for hvordan de kan spre glede til folket på en Korona-vennlig måte! Med «Bussen Blåmåka», en fargeglad scene på hjul, har de rullet rundt i Trondheim den siste uken for å tilby folket gratis underholdning. Folk har kunnet oppleve forestillingene hjemmefra –fra døråpninger, balkonger eller vinduet i annen etasje. Slik har publikum fått en heidundrende opplevelse og samtidig unngått smittefaren.

Våre forestillinger består av klovneri, sirkus og magi, og barna er en stor del av det som foregår i forestillingen –selv om det er gjennom et vindu, uttaler Bendik Sjømæling Nordgaard.

 

 

The Flying Seagulls

Koronakrisen har snudd opp ned på hverdagen her hjemme i Norge. De fleste barna i er hjemme med foreldre, uten mulighet til å leke med venner eller delta på sosiale eller kulturelle arrangementer. The Flying Seagulls ønsker å hjelpe barna –særlig de som trenger det mest. En krise er alltid vanskeligere for dem som har en utfordrende hverdag fra før.The Flying Seagulls er en veldedig organisasjon med røtter i Storbritannia, som jobber for å spre glede, varme og positivitet til barn i krise over hele verden. Over de siste 12 årene har de besøkt og delt smil og latter med over 125 000 barn, og jobber blant annet mye med barn på flukt i Hellas.

Nå har de startet opp i Norge, og ønsker å spre glede her hjemme også. Trønderen Bendik Sjømæling Nordgaard har 6 års erfaring fra organisasjonen og forteller;

– Vi vet hvor viktig det er for barna å få en positiv pause fra en vanskelig hverdag –oppleve noe fantastisk, være aktive og bli sett. Dette kan ikke gjøres digitalt, det må foregå mellom mennesker. Derfor ønsker vi å besøke barna, og selv om de må se oss gjennom vinduene sine vil det være mellommenneskelig kontakt og ekte glede.

Organisasjonen har fått støtte av Trondheim Kommune og Trøndelag Fylkeskommune til å gjennomføre tiltaket.

 

Bendik Sjømæling Nordgaard (t.v) og Rodgeir Augustinus Geving etter endt forestilling ved Steinan Studentby søndag formiddag.

Glede og positivitet

Ved Steinan Studentby var det mange som fikk med seg besøket av «Blåmåka» søndag formiddag. I vinduene var det både barn og voksne i tillegg til de forbipasserende som stoppet opp og holdt god avstand til hverandre. Med en god stemning og fin dialog mellom scenen og publikum på tross av avstanden, ble det hele en fornøyelig, underholdende – ja til og med engasjerende seanse!

– Vi jobber med glede og positivitet som vårt fagfelt, og vi vet at folk som sliter mest fra før har det verre i en krise. Så vi bestemte oss veldig tidlig for at vi ønsket å gjøre noe for å møte og å underholde de barna og familiene som kanskje trenger litt ekstra nå i disse dager, forteller Nordgaard.

Ombygd buss

I 2009 bygde Cirka Teater en buss som er både scenografi, transport og scene. The Flying Seagulls Norge har kjøpt bussen, og i samarbeid med maskør og dekoratør Leo Thõrn har de nå gjort den om til en omreisende sirkusbuss som har fått navnet «Bussen Blåmåka».

 

Et stolt ensemble foran «Blåmåka» etter søndagens forestilling ved studentbyen. Fra venstre Eline Hallem, Rodgeir Geving, Markus Wisth Edvardsen og Bendik Sjømæling Nordgaard.

 

Et digert spleiselag

Ensembelet har nå inngått et samarbeid med Turnèteateret for å turnere i resten av Trøndelag, noe de håper på å få offentlig støtte til. Til vanlig drifter de dette konseptet basert på donasjoner, så prosjektet er absolutt mulig for hvem som helst å støtte.

– Alle pengene vi får inn går rett i potten til våre videre prosjekter. Vi ønsker jo å komme oss raskt tilbake til Hellas for å jobbe med barn på flukt, i tillegg til andre prosjekter ut i verden som vi håper på å ha midler til,  sier Bendik.

The Flying Seagulls Norge har en pågående innsamling på Spleis.

Gi et bidrag? – Klikk her!

 

 

 

Hygiene og sikkerhet i høysetet

Du kan oppleve klovneri, sirkus og magi fra stuevinduet, verandaen eller døråpningen – altså på god og trygg avstand. Den rullende scenen har funnet parkeringsplasser og bakgårder der de har kunnet nå flere barn uten at de trenger å forlate husene sine.

The Flying Seagulls uttaler dette på sin Facebook-side;

– Om det blir problemer med avstand pakker vi sammen og ruller videre. Vi ber alle om ikke å oppsøke eventet. Hvis det blir et samlingspunkt blir vi nødt til å avslutte. Poenget er at VI kommer hjem til DEG!

Dette understreker organisasjonens holdning til at dette skal være et trygt tilbud hvor både fysisk distanse og nødvendige hygienetiltak blir ivaretatt.

 

Støtt The Flying Seagulls Norge – KLIKK HER!