Bekymringer etter påkjørsel av rev

Annonse

Reven ble observert i Planetvegen søndag mens det enda var dagslys. (Foto: Tommy Myren Talseth)

De siste dagene har mange meldt at de har observert rev i området Risvollan og Stubban. Søndag kveld ble en rev påkjørt i Utleirvegen, og det samme dyret fremsto i etterkant veldig forvirret og nærgående i området. Viltnemda og politiet ble varslet om hendelsen uten at de klarte å spore den skadde reven søndag kveld.

Haltende

Både søndag kveld og på dagtid mandag ble reven observert flere steder på Stubban, nærmere bestemt Planetvegen og Jupitervegen. En av de som observerte det skadde dyret haltende gjennom sin hage mandag skrev i sosiale medier at den også «bjeffet litt». Det skal visstnok være to rever som har beveget seg i området de siste ukene, og mye kan tyde på at de gjennom denne perioden har blitt mer vågale i sin fremferd. Det blir beskrevet at en av de oppleves nesten som litt tam.

 

(Foto: Tommy Myren Talseth)

 

Bekymringsmeldinger

Mandag kveld meldte Politiet i Trøndelag på Twitter om mange bekymringsmeldinger vedrørende den skadde reven. Dette førte til at Viltnemda på nytt undersøkte saken,  da traff de på hele tre rever i Blaklihøgda. To av disse ble avlivet  på stedet, men den siste som angivelig var den eneste uten synlige skader slapp unna.