Seiersrekken ble brutt for Utleira

Utleira avga poeng til Hulløy i søndagens oppgjør som endte uavgjort. (Foto: Utleira Futsal)

I årets niende runde av Eliteserien Futsal ble Utleiras seiersrekke brutt mot FC Hulløy fra Bodø etter at helgens toppoppgjør endte uavgjort 1-1. Hjemmelaget fikk knapt nok låne ballen de første ti minuttene uten at gjestene fra Trondheim klarte å produsere de helt store sjansene.

Hjemmelagets målvakt

I årets niende seriekamp endte seiersrekken etter en sen utligning. Utleira tok kontrollen på kampen fra start, og FC Hulløy Bodø fikk knapt låne ballen de første ti minuttene. Selv om gjestene hadde ballen veldig mye fikk de ikke spilt seg til de helt store sjansene, men flere av skuddene hadde nok bydd på problemer for andre keepere enn Hulløys Kenneth Rakvaag. Hulløy tok ofte med keeper i angrep for å roe ned tempo, noe som gjorde at Utleira store deler av kampen måtte forsvare seg i undertall. Det blir ingen mål før pause, til tross for at det åpner seg litt mer opp mot slutten av omgangen, der begge lag får noen sjanser på overganger.

Hull på byllen

Andre omgang ligner på den første, og det tar lang tid før et av lagene får hull på byllen. Til slutt er det Utleira som nyter godt av Hulløys undertall når Christopher Moen stopper ballen og sender den i en fin bue over keeper Rakvaag til 0-1. Resten av kampen fortsetter stort sett i undertall for Utleira, men de gangene de får kontroll på ballen får de ofte gunstige situasjoner som ikke blir utnyttet godt nok. Med 42 sekunder igjen blir gjestene straffet for å ikke ha utnyttet sjansene bedre, når Casper Øyvann får et kne på ballen på bakre, og fastsetter sluttresultatet til 1-1.

Fortsatt ikke tapt

Seiersrekken er brutt, men Utleira har fortsatt ikke tapt og troner fortsatt alene på toppen av tabellen. Neste helg venter Oslo-tur med oppgjør mot Sandefjord Futsal og OSI Futsal. Ifølge lagleder Tore Schjølberg kan motstanden bli vanskeligere enn hva tabellen tilsier.

Møter to lag i poengnød neste helg, så det blir helt sikkert vanskeligere enn tabellen tilsier. Sandefjord har mange gode spillere, og vi spiller alltid jevnt mot dem. Har faktisk aldri slått dem. OSI kjenner vi ikke så godt til. Nyopprykket, så vi har aldri møtt de, uttaler han.

Han forteller samtidig at Sandefjord har to gull siste 4 sesonger.