Talent gir tilbake til gamleklubben

Annonse

Ivers Talentstipend ble utdelt i pausen ved oppgjøret mellom RBK og Bodø/Glimt søndag kveld.

I en alder av 16 år har Audun Engen Vik tidligere i år signert en treårs proffkontrakt med Rosenborgs Salmar-akademi, han har flere landskamper på samvittigheten og søndag mottok han Ivers Talentstipend på Lerkendal i pausen av oppgjøret mellom RBK og Bodø/Glimt.

Et stort talent

I slutten av mai tidligere i år ble det kjent at det unge talentet hadde signert årets første proffkontrakt med Salmar-akademiet. Rini Coolen som er akademisjef uttalte da at Engen Vik er en potensiell A-lagspiller for fremtiden og at de var svært fornøyde med hans utvikling både som spiller og person. Spesialist-trener for angrepsspillere i akademiet, Harald Martin Brattbakk sa i samme forbindelse at Audun er en fremoverrettet spiller som er veldig taktisk. En typisk Rosenborg-spiller!

Inspirere og motivere

Søndag kveld var det klart for utdeling av Ivers Talentstipend på Lerkendal. Dette foregikk i pausen av oppgjøret mellom Rosenborg og Bodø/Glimt som forøvrig endte 3-2. Ivers Talentstipend utdeles for å inspirere og motivere unge trønderske spillere til ytterligere satsing på både fotball og skole. Stipendtildelingen skjer årlig til en gutt og ei jente i alderstrinnene 15-16 år. Prisen deles ut til spillere som er spesielt talentfulle. Spillerne skal ha fremvist gode verdier og holdninger, der Fair Play vektlegges spesielt høyt.

Prisen ble delt ut av familien til Odd Iversen representert ved Tor Odd Iversen med sønnen Theodor og Trond Nordsteien fra NFF Trøndelag som administrerer fondet. De skrev følgende i sin begrunnelse av tildelingen;

Prisvinneren spiller i dag både på G16- og G18-laget til Rosenborg. Han er 16 år, kantspiller og spiller på G16 landslaget. Han har til nå scoret 2 mål på 15 landskamper.

Vinner av IVERS talentpris er: Audun Engen Vik

Det ble også delt ut pris til Karoline Nagelhus Hernes som ga sitt stipend til Byåsen KF.

 

En god og trygg klubb

Engen Vik valgte å gi sitt stipend til «moderklubben» Othilienborg IL som han selv spilte for frem til 12-årsalderen. Han beskriver klubben som en trygg og god klubb som han alltid trivdes i, nå var det morsomt å få en mulighet til å gi noe tilbake i form av de ti tusen kronene som prisen består av. På vegne av klubben stilte sportslig leder Kai Åge Årseth opp ved utdelingen. Han synes det er godt å se at de unge talentene som blomstrer husker klubben de spilte barnefotball i ved å gi en slik gave tilbake. Denne oppmerksomheten bekrefter jo også de trygge rammene vi som liten klubb mener at vi har, uttaler Årseth.

 

Prisvinner Audun Engen Vik (t.v), sportslig leder i Othilienborg IL Kai Åge Årseth og prisutdeler Trond Nordsteien.

«Den ultimate drømmen»

Med over to år igjen av sin proffkontrakt vet ikke Audun helt hvor han befinner seg i fremtiden, men hans mål er å komme så langt som mulig og å få prøvd seg på A-laget før kontraktstiden er ute. Den ultimate drømmen på sikt er utvilsomt å en dag kunne spille for sin egen engelske favorittklubb Arsenal i tillegg til å kunne representere Norge i et fotball-VM. Som sønn av olympisk mester Bjarte Engen Vik så kan det jo selvfølgelig være en fordel å ha en såpass god og nære støttespiller som allerede vet litt om hvordan man kan lykkes.

Harald Martin Brattbakk, Audun Engen Vik og Rini Coolen. (Foto: rbk.no)