Odin (6) var med på verdens største dugnad

Annonse

Odin og mamma Tina var med på TV-aksjonens innsamling som bøssebærere.

Av Redaksjonen

TV-aksjonen samler årlig inn betydelige beløp til ulike humanitære organisasjoner og ved årets aksjon samles det inn midler til CARE som jobber med å løfte kvinner, noe som har vist seg å være den mest effektive måten å redusere fattigdom på.

Et viktig bidrag

En av de 100 000 bøssebærerne som deltok på dugnaden søndag var Odin på seks år som sammen med sin mamma Tina ringte på dører og oppfordret til å gi et bidrag til årets TV-aksjon. Mamma Tina synes det er viktig å bidra der man kan bidra.

– Vi har mulighet til å bidra med tid og andre har mulighet til å bidra på andre måter. Det er en viktig dugnad for lokalsamfunnet å være med på og det er spesielt viktig å vise barna at det går an å bidra litt solidarisk med både tid og det man har mulighet for.

Ifølge Odin var folk flinke til å gi bidrag når de ringte på dørene på den ruten de hadde fått utdelt for anledningen.

 

Redusere fattigdom

«I samfunn der halvparten av menneskene hindres i å delta, mister man halvparten av mulighetene. Å løfte kvinnene har vist seg å være den mest effektive måten å redusere fattigdom på. Derfor jobber CARE aller mest med kvinner – fordi det hjelper hele samfunnet vi lever i.»

Dette sier CARE om sin egen organisasjon på sine nettsider. Videre kan man lese følgende;

«CAREs filosofi handler om å skape varig endring der samfunnene får hjelp til å hjelpe seg selv, slik at de blir mindre avhengig av bistand i fremtiden. I tillegg bidrar vi med livsviktig nødhjelp når katastrofer og akutte situasjoner rammer.»

(Foto: Josh Estey/CARE)

Fikk du ikke gitt til bøssebærerne?

Du kan fortsatt være med å bidra til å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Vipps til 2133, ring automatisk givertelefon 822 06 006 (250 kr.) eller overfør valgfritt beløp til TV-aksjonens konto 8380.08.09005.